Tα νέα σχέδια της Google για δορυφορικές "παρακολουθήσεις"

Tα νέα σχέδια της Google για δορυφορικές "παρακολουθήσεις"
Στα άμεσα σχέδια της πολυεθνικής εταιρίας Google βρίσκεται η εξαγορά μιας μικρής εταιρίας δορυφορικής απεικόνισης προσφέροντας  το ποσό των 1,000,000,000 $.

Πρόσφατα δημοσιεύματα θέλουν την εταιρία Google να προετοιμάζεται να αγοράσει μια μικρή εταιρία δορυφορικής απεικόνισης, την Skybox Imaging, που εδρεύει στην Καλιφόρνια και είναι κάτοχος δορυφόρων υψηλής ανάλυσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Skybox Imaging, με την βοήθεια των δορυφόρων της, δραστηροποιείται στη δημιουργία δορυφορικών εικόνων καθώς και βίντεο υψηλής ανάλυσης.

Η εταιρία στοχεύει με την συγκεκριμένη αγορά να ενισχύσει με περισσότερες πληροφορίες τις εφαρμογές της Google map καθώς και Google earth αφού οι δορυφόροι της Skybox Imaging θα παρέχουν στον κολοσσό όλες τις δυνατότητες τους. Πληροφορίες για την Skybox Imaging αναφέρουν ότι η αξία της ανέρχεται σήμερα στα 700-900 εκατομμύρια δολάρια και μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να κατοχυρώσει πάνω από τρεις γύρους χρηματοδότησης τα τελευταία πέντε χρόνια. Επιπλέον οι ίδες πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρία αποσκοπεί στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου που θα οδηγήσει στην ανάπτυξή της.

Στόχος της Google είναι η αναζήτηση διαφόρων τρόπων που θα συμβάλλουν στην εξάπλωσή της. Τον τελευταίο καιρό φαίνεται ότι το ενδιαφέρον της έχει σταφεί στον τομέα της δορυφορικής απεικόνισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ