Έρχονται τα ζαρζαβατικά Toshiba

Έρχονται τα ζαρζαβατικά Toshiba
Μεγάλος ιαπωνικός κολοσσός της τεχνολογίας κάνει άνοιγμα στην καλλιέργεια και πώληση λαχανικών

Ο ιαπωνικός βιομηχανικός όμιλος Toshiba, γνωστός για τις ηλεκτρονικές συσκευές του και τους πυρηνικούς αντιδραστήρες του, ανακοίνωσε σήμερα μια νέα δραστηριότητα: την πώληση λαχανικών που θα παράγει σε εργοστάσιο.

Ο όμιλος ετοιμάζεται πράγματι να προχωρήσει στην παραγωγή λαχανικών χωρίς φυτοφάρμακα ούτε άλλες χημικές ουσίες σ' ένα εντελώς κλειστό και αποστειρωμένο εργοστάσιο, το οποίο θα λειτουργεί χάρη σε έναν εντυπωσιακό ηλεκτρονικό μηχανισμό.
Ο όμιλος Toshiba, ο οποίος ειδικεύεται επίσης στον ιατρικό εξοπλισμό και διαχειρίζεται το δικό του νοσοκομείο στο Τόκιο, λέει πως θέλει να συμβάλει στην καλή υγεία των ανθρώπων. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τον ίδιο, την κατανάλωση υγιεινής τροφής, η οποία είναι δυνατό να κατασκευάζεται σε εργοστάσια υπό ορισμένες τεχνολογικές προϋποθέσεις.

Έτσι η ιαπωνική εταιρεία ετοιμάζεται να εξοπλίσει ένα παροπλισμένο εργοστάσιο σε προάστιο του Τόκιο και να το εφοδιάσει με ειδικούς φωτισμούς φθωρισμού αριστοποιημένους για την ανάπτυξη φυτών, κλιματισμό που διατηρεί πάντα την ίδια θερμοκρασία και μια σταθερή υγρασία, μια διάταξη παρακολούθησης της φυσικής κατάστασης των φυτών και εξοπλισμούς αποστείρωσης για τη συσκευασία των προϊόντων. Η ευαίσθητη διαχείριση του συνόλου θα βασίζεται σε μέσα παρόμοια με αυτά που έχουν αναπτυχθεί στα εργοστάσια των ημιαγωγών, μια άλλη ειδικότητα του ομίλου.

«Ελαχιστοποιώντας την επαφή μορίων με τα προϊόντα, είναι δυνατό να αυξηθεί σημαντικά η συντήρησή τους σε καλή κατάσταση», επισημαίνει η Toshiba.

Σε μια επιφάνεια σχεδόν 2.000 τ.μ., ο όμιλος θα παράγει τρία εκατομμύρια σαλάτες ετησίως και θα προμηθεύει με μαρούλια, σπανάκι και άλλα λαχανικά σούπερ-μάρκετ, καταστήματα και εστιατόρια. Η Toshiba προβλέπει επίσης να καλλιεργήσει αναλόγως της ζήτησης λαχανικά με συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες, όπως μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη C.

Η εταιρεία λέει πως μελετά εξάλλου την κατασκευή ενός μεγάλου εργοστασίου λαχανικών εκτός της Ιαπωνίας, καθώς και την πώληση εξοπλισμών αφιερωμένων σ' αυτού του τύπου τις εγκαταστάσεις.

Η εταιρεία Toshiba δεν είναι ο πρώτος ιαπωνικός όμιλος ηλεκτρονικών συσκευών που ενδιαφέρεται για τα "εργοστάσια λαχανικών". Οι επίσης ιαπωνικοί όμιλοι Panasonic και Fujitsu έχουν επίσης καθένας τους αγροτικές εκμεταλλεύσεις αυτού του τύπου, οι οποίες άρχισαν πρόσφατα παραγωγή στη νομαρχία της Φουκουσίμα, όπου ένα μέρος του πληθυσμού προτιμά τα λαχανικά που καλλιεργούνται σε κλειστούς χώρους επειδή φοβάται πως αυτά των αγρών μπορεί να είναι ραδιενεργά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ