ΚριΚρι:Αποζημίωση 17,4 εκατ ευρώ για την πυρκαγιά

   ΚριΚρι:Αποζημίωση 17,4 εκατ ευρώ για την πυρκαγιά
Αποζημίωση ύψους 17,4 εκατ ευρώ εκτιμά ότι θα πάρει η ΚριΚρι για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στο εργοστάσιο παραγωγής γαλακτοκομικών της  στις Σέρρες.

Να σημειωθεί ότι από την πυρκαγιά καταστράφηκε η μονάδα παραγωγής γιαουρτιού και γάλακτος, καθώς και οι αποθήκες ετοίμων γαλακτοκομικών προϊόντων και πρώτων υλών. Η μονάδα παγωτού έμεινε ανέπαφη, χωρίς να επηρεαστεί η παραγωγική της δραστηριότητα. Το 80% της ασφαλιστικής κάλυψης έχει αναλάβει ως leader η Generali και το υπόλοιπο 20% της ασφαλιστικής κάλυψης το έχει αναλάβει η Groupama –Φοίνιξ.
Η εταιρία πάντως έχει προχωρήσει στην κατάρτιση νέου επιχειρησιακό σχέδιου που προβλέπει την δημιουργία μίας νέας, υπερσύγχρονης μονάδας γιαουρτιού, μέσω της υλοποίησης επενδύσεων ύψους 20 εκ. ευρώ περίπου. Η επένδυση θα πραγματοποιηθεί στο χώρο των κεντρικών εγκαταστάσεών της εταιρείας στις Σέρρες και θα περιλαμβάνει την κατασκευή νέας παραγωγικής μονάδας, με τους αναγκαίους αποθηκευτικούς χώρους υλικών και ετοίμων προϊόντων, συνολικής κάλυψης 12.000 τ.μ. Το νέο εργοστάσιο γιαουρτιού θα έχει διπλάσια παραγωγική δυναμικότητα από το προηγούμενο και στην πλήρη λειτουργία του θα απασχολεί περισσότερους από 70 εργαζόμενους. Για το έργο αυτό, κατατέθηκε ήδη φάκελος υπαγωγής του στις διατάξεις του αναπτυξιακού νόμου 3908/2011, που προβλέπει επιχορήγηση σε ποσοστό 30% επί του προϋπολογισμού του σχεδίου. Το υπόλοιπο μέρος της επένδυσης θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια της εταιρίας καθώς και μακροπρόθεσμο τραπεζικό δανεισμό (σε ποσοστό 30%). Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η νέα μονάδα θα ξεκινήσει τη
λειτουργία της εντός του καλοκαιριού 2014. Παράλληλα, συνεχίζεται η υλοποίηση του επενδυτικού
προγράμματος για το παγωτό, που έχει ενταχθεί στις διατάξεις του ν. 3299/04.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ