Εκπροσώπηση στο δ.σ τη Μυτιληναίος απέκτησε η Fairfax

 Εκπροσώπηση στο δ.σ τη Μυτιληναίος απέκτησε η Fairfax
Μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της Μυτιληναίος απέκτησε η Fairfax Financial Holdings Limited η οποία πλέον κατέχει το 5,02% του Ομίλου.

O Wade Burton, Vice President and Portfolio Manager and Member of the Investment Committee in Hamblin Watsa Investment Counsel Ltd., θυγατρική της Fairfax, θα αναλάβει θέση ανεξάρτητου μέλους στο ΔΣ της Μυτιληναίος.

Αντίστοιχα, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, Εκτελεστικός Διευθυντής Εταιρικών και Επενδυτικών Σχέσεων του Ομίλου, θα αναλάβει θέση ανεξάρτητου μέλους, ως ένας εκ των εκπροσώπων της Fairfax στο Διοικητικό Συμβούλιο της Eurobank Properties.

«Υπό την ηγεσία του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, συνεχίζουμε να στηρίζουμε την Ελλάδα και να πιστεύουμε ότι η χώρα κάνει μεγάλες προόδους στην προσπάθεια αντιμετώπισης των σοβαρών θεμάτων της οικονομίας, ενθαρρύνοντας παράλληλα τους ξένους επενδυτές και δημιουργώντας ένα θετικό momentum που θα δώσει ώθηση στην εργασία και στην ανάπτυξη υποδομών», δήλωσε ο Prem Watsa, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Fairfax Financial Holdings.

«Σε αυτό το πλαίσιο», πρόσθεσε, «αποφασίσαμε να ενδυναμώσουμε τη συμμαχία μας με τον Ευάγγελο Μυτιληναίο, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου Μυτιληναίος, ενός από τους πλέον αναγνωρισμένους βιομηχανικούς ομίλους στην Ελλάδα και στην ευρύτερη περιοχή. Πιστεύουμε ότι ο Όμιλος Μυτιληναίος, υπό την ηγεσία του Ευάγγελου Μυτιληναίου, είναι μια από τις καλύτερα διοικούμενες επιχειρήσεις στον τομέα της βαριάς βιομηχανίας και θα συνεχίσει να αποτελεί κινητήρια δύναμη στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και των εγχώριων υποδομών».

«Καλωσορίζουμε τη Fairfax Financial Holdings Limited στον Όμιλο και εκφράζουμε την ιδιαίτερη ικανοποίησή μας για τη συμπόρευση με ένα μακροπρόθεσμο επενδυτή μεγάλου κύρους, που διοικείται από τον κ.Prem Watsa, έναν από τους διεθνώς αναγνωρισμένους επιχειρηματικούς ηγέτες, και για το γεγονός ότι πλέον η Fairfax αποτελεί τον 3ο μεγαλύτερο μέτοχο του Ομίλου Μυτιληναίος», ανέφερε από την πλευρά του ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου.

Όπως είπε, η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την εμπιστοσύνη της Fairfax στη δυναμική και την αξία του Ομίλου, αλλά και στις δυνατότητες και προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

«Παράλληλα, αναδεικνύει την επιχειρηματική εξωστρέφεια του Ομίλου Μυτιληναίος, μέσα από μία σημαντική συμφωνία που αναμένεται να ενισχύσει την πρόσβαση της εταιρείας στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων και να συμβάλλει στην υλοποίηση των επιχειρηματικών μας στόχων, στους νευραλγικούς τομείς της Ενέργειας, των Έργων EPC και της Μεταλλουργίας.»

Η μετοχική σύνθεση στην Μυτιληναίος ΑΕ διαμορφώνεται ως εξής:

Δικαιώματα Ψήφου

Ποσοστό

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

19.201.219

16,42%

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

18.016.678

15,41%

FAIRFAX FINANCIAL HOLDINGS

5.872.383

5,02%

Αντίστοιχα τα δικαιώματα ψήφου των βασικών μετόχων του διαμορφώνονται ως εξής:

Δικαιώματα Ψήφου

Ποσοστό

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

19.201.219

16,42%

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

18.016.678

15,41%

ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΦΑΝΟΥΡΙΟΣ ΚΟΝΤΟΥΖΟΓΛΟΥ

108.049

0,09%

ΑΝΔΡΙΑΝΑ ΓΙΩΤΗ

87.899

0,08%

37.413.845

32,00%

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ