Cenergy Holdings: Ανεβάζει στα 11 ευρώ/μετοχή την τιμή στόχο η Euroxx - Περιθώριο ανόδου 53%

Cenergy Holdings: Ανεβάζει στα 11 ευρώ/μετοχή την τιμή στόχο η Euroxx - Περιθώριο ανόδου 53%

Η Cenergy διαπραγματεύεται με εκπτώσεις της τάξης του 25% σε σχέση με τον όμιλο ομοειδών

Αναθεωρεί προς τα πάνω την τιμή στόχο για την Cenergy Holdings η Euroxx στα 11,0 ευρώ ανά μετοχή από 8,0 ευρώ ανά μετοχή προηγουμένως. Η χρηματιστηριακή επικαιροποιεί το μοντέλο της για την παραγωγός καλωδίων για υπεράκτιες διασυνδέσεις, δίνοντας σύσταση «overweight» και, όπως σημειώνει, θεωρεί ότι οι τρέχοντες πολλαπλασιαστές (EV/EBITDA 7,3x για το 2024, έκπτωση περίπου 25% σε σχέση με τους ανταγωνιστές) είναι πολύ ελκυστικοί ενόψει των ισχυρών ρυθμών ανάπτυξης που έρχονται με ένα ασφαλές ανεκτέλεστο υπόλοιπο ύψους περίπου 3,0 δισ. ευρώ.

Η αναβάθμιση των εκτιμήσεων έρχεται μετά τη δημοσίευση των σταθερών μεγεθών για το 4ο τρίμηνο του 2023 και τις αισιόδοξες προβλέψεις για τη φετινή χρονιά. Η εταιρεία καθοδηγεί για ένα προσαρμοσμένο EBITDA για το 2024 από 230 εκατ. ευρώ έως 250 εκατ. ευρώ λόγω της ισχυρής αύξησης του βιβλίου παραγγελιών.

Η Cenergy είναι παραγωγός καλωδίων για υπεράκτιες αιολικές και ηλεκτρικές διασυνδέσεις και είναι επίσης ένας παγκόσμιος κατασκευαστής χαλύβδινων σωλήνων για χερσαία και υπεράκτια ενεργειακά έργα. Συνεχίζουμε να βλέπουμε την εταιρεία ως ένα « long term play» στο θέμα της μετάβασης στην πράσινη ενέργεια, με ελκυστικούς ρυθμούς ανάπτυξης, υψηλούς δείκτες ROIC και ένα ασφαλές ανεκτέλεστο υπόλοιπο που εξασφαλίζει ισχυρή ορατότητα για την εκτέλεση έργων τα επόμενα χρόνια, αναφέρει η Euroxx.

Και καταλήγει: Αποτιμούμε τη μετοχή με τη μέθοδο DCF (80% βαρύτητα) και τη σχετική αποτίμηση (20% βαρύτητα) και βλέπουμε ένα ελκυστικό περιθώριο ανόδου της τάξης του 53%. Η Cenergy διαπραγματεύεται με εκπτώσεις της τάξης του 25% σε σχέση με τον όμιλο ομοειδών όσον αφορά το EV/EBITDA και πάνω από 40% όσον αφορά το P/E.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ