"Ψήφος εμπιστοσύνης" στην Intralot από τους μετόχους της - Καλύφθηκε η ΑΜΚ με ισχυρή ζήτηση

"Ψήφος εμπιστοσύνης" στην Intralot από τους μετόχους της - Καλύφθηκε η ΑΜΚ με ισχυρή ζήτηση

Δεν έμειναν στα αζήτητα δικαιώματα που βγήκαν προς πώληση, με την προσφορά να απορροφάται άμεσα

Μέσα από τη διαδικασία εξάσκησης των δικαιωμάτων καλύφθηκε σύμφωνα με πληροφορίες η ΑΜΚ της Intralot. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έμειναν στα αζητητα δικαιώματα που βγήκαν προς πώληση, με την προσφορά να απορροφάται άμεσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΑΜΚ των 135 εκατ. ευρώ καλύφθηκε πλήρως από τους υφιστάμενους μετόχους και νεους μετοχους οι οποιοι απεκτησαν δικαιωματα απο την αγορα, χωρίς να χρειαστούν περαιτέρω ενέργειες (π.χ. διάθεση μετοχών σε νέους επενδυτές), αν και υπήρξε ισχυρό ενδιαφέρον από κεφάλαια που προσβλέπουν στην επόμενη ημέρα και στην άρση της επιτήρησης της μετοχής της εταιρείας.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Intralot τα έσοδα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου σε συνδυασμό με την έκδοση ομολόγου θα διατεθούν για τη μείωση του δανεισμού της εισηγμένης.

Ειδικότερα, από τα έσοδα της ΑΜΚ ύψους 130,1 εκ. ευρώ (τα υπόλοιπα είναι έξοδα) θα πάνε για τη μείωση του δανεισμού. Στόχος ο λόγος καθαρού δανεισμού προς EBITDA να πέσει στο 2,5x.

Η εταιρεία θα συνάψει και κοινοπρακτικό δάνειο (συζητά με πέντε τράπεζες) ύψους 100 εκ. ευρώ, ενώ έπεται και η έκδοση ομολογιακού δανείου 130 εκ. ευρώ. Έτσι το σύνολο των 350 εκ. ευρώ θα κατευθυνθεί για την αποπληρωμή ομολόγου του 2024 (ανεξόφλητο υπόλοιπο 355 εκ. ευρώ).

Η διοίκηση βλέπει με τον τρόπο αυτό απελευθέρωση ταμειακών ροών και την ερχόμενη διετία θα διαθέσει έσοδα για περαιτέρω μείωση του δανεισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ