Νέα προβλήματα για τη Folli Follie - Αναίρεση στο βούλευμα που αποδέσμευσε τα περιουσιακά στοιχεία

Νέα προβλήματα για τη Folli Follie - Αναίρεση στο βούλευμα που αποδέσμευσε τα περιουσιακά στοιχεία

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αποδέχτηκε αίτημα που κατέθεσαν δικηγόροι που εκπροσωπούν ζημιωθέντες επενδυτές.

Αναίρεση στο βούλευμα με το οποίο είχαν αποδεσμευτεί τα περιουσιακά στοιχεία της Folli Follie άσκησε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αχιλλέας Ζήσης.

Αναλυτικότερα, οι συνήγοροι οι οποίοι εκπροσωπούν τους ζημιωθέντες επενδυτές της εν λόγω εταιρείας είχαν καταθέσει αίτηση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας να ασκηθεί αναίρεση κατά του βουλεύματος που ενέκρινε την αποδέσμευση των δεσμευθέντων υπέρ του Δημοσίου, αλλά και των ιδιωτών επενδυτών περιουσιακών στοιχείων της Folli Follie.

Ο κ. Ζήσης έκανε δεκτή την αίτηση και άσκησε την υπ'αριθ. 56/2023 αναίρεση του βουλεύματος.

Να θυμήσουμε πως με το βούλευμα απελευθερώνεται η δεσμευμένη ακίνητη και κινητή περιουσία της Folli Follie, εξέλιξη του επιτρέπει την ολοκλήρωση του Σχεδίου Εξυγίανσης της εταιρείας, σχεδόν δύο χρόνια μετά και την έγκριση που έλαβε αυτό από το αρμόδιο δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται πως η περιουσία της εταιρείας (αξίας περίπου 28 εκατ. ευρώ αλλά και 4 εκατ. ευρώ σε μετρητά από μερίσματα θυγατρικών σε Βουλγαρία και Ρουμανία) παρέμενε δεσμευμένη από την Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος, καθώς ήταν σε εκκρεμότητα η έναρξη της ποινικής δίκης των άλλοτε βασικών μετόχων της εταιρείας, δηλαδή της οικογένειας Κουτσολιούτσου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ