Lamda Development: Θα ξεπεράσουν τα 50 εκα.ευρώ οι επενδύσεις στη μαρίνα mega yacht στην Κέρκυρα

Lamda Development: Θα ξεπεράσουν τα 50 εκα.ευρώ οι επενδύσεις στη μαρίνα mega yacht στην Κέρκυρα

Το έργο, σύμφωνα με την ισχύουσα χωροθέτηση, περιλαμβάνει την κατασκευή μαρίνας υψηλών προδιαγραφών 98 θέσεων

Άνω των 89 εκατ. ευρώ ανέρχεται το τίμημα για την υποπαραχώρηση του δικαιώματος κατασκευής, λειτουργίας, διαχείρισης, συντήρησης και εκμετάλλευσης της Μαρίνας Μεγάλων Σκαφών (τύπου mega yacht) στην Κέρκυρα, στην οποία η Lamda Marinas Investments ανακηρύχθηκε προτιμητέος επενδυτής. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Lamda, η επένδυση για την κατασκευή του έργου εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 50 εκατ. ευρώ.

Το έργο, σύμφωνα με την ισχύουσα χωροθέτηση, περιλαμβάνει την κατασκευή μαρίνας υψηλών προδιαγραφών 98 θέσεων, με χωρητικότητα σκαφών μήκους από 30 έως 140 μέτρα και χερσαίες αναπτύξεις οικοδομήσιμης επιφάνειας έως 7.800 τ.μ., με χρήσεις εμπορικών καταστημάτων, εστίασης, ξενοδοχείων και γραφείων. Η χερσαία ζώνη περιλαμβάνει, επίσης, εκτεταμένους χώρους πρασίνου και πεζοδρόμων, αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους στάθμευσης. Το οριστικό master plan του έργου θα ολοκληρωθεί κατά τη φάση σχεδιασμού και θα είναι προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της αγοράς.

Η εν λόγω συναλλαγή αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της Εταιρείας να αναδειχθεί η θυγατρική εταιρεία LAMDA Marinas Investment S.M.S.A. ηγέτιδα του κλάδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ