ΑΝΕΚ: Απέρριψε η Τρ. Πειραιώς και τη νέα προσφορά του Μάριου Ηλιόπουλου της Seajet

ΑΝΕΚ: Απέρριψε η Τρ. Πειραιώς και τη νέα προσφορά του Μάριου Ηλιόπουλου της Seajet

Tην προηγούμενη πρόταση οι τράπεζες την είχαν απορρίψει ως υποδεέστερη σε σχέση με την αυτήν της Attica Group

«Δεν έχετε εξασφαλίσει επάρκεια κεφαλαίων ενώ από την άλλη δεν διασφαλίζει την επιβίωση της ΑΝΕΚ, δεν δύναται να γίνει αποδεκτή», ήταν η απάντηση της Τράπεζας Πειραιώς στη νέα προσφορά της πλευράς του Μάριου Ηλιόπουλου για την ΑΝΕΚ.

Σημειώνεται πως την προηγούμενη πρόταση οι τράπεζες την είχαν απορρίψει ως υποδεέστερη σε σχέση με την αυτήν της Attica Group σημειώνοντας παράλληλα ότι «εμφανίζει σημαντικά μεγαλύτερο κίνδυνο ολοκλήρωσης (execution risk), οπότε δεν αποτελεί βιώσιμη εναλλακτική λύση στην υπόθεση της ΑΝΕΚ». Η νέα πρόταση της πλευράς Μ. Ηλιόπουλου ήταν αυξημένη κατά 1 εκατομμύριο, από τα 82 στα 83 εκατομμύρια, όσον αφορά στα χρέη της ΑΝΕΚ, που εμφανίζεται διατεθειμένη να αναλάβει, ενώ στη σχετική επιστολή που έδωσε στην δημοσιότητα αμφισβητούσε τους λόγους απόρριψης της προηγούμενης προσφοράς.

Όπως αναφέρει η ΑΝΕΚ σε σημερινή ανακοίνωσή της προς το Χρηματιστήριο Αθηνών:

Την 07.07.2023 η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ως εκπρόσωπος των Ομολογιούχων Δανειστών του Κοινοπρακτικού Δανείου της Εταιρείας, απέστειλε επιστολή στις εταιρείες «ΣΙ ΤΖΕΤΣ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», «ΚΙΑΡΑ ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και «GOLDENSTEP SHIPPING LIMITED» με θέμα την από 30.06.2023 απαντητική επιστολή αυτών σχετικά με πρόταση εξαγοράς μετοχών και δανεισμού της ΑΝΕΚ.

Με την ως άνω επιστολή της, η οποία κοινοποιήθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και στην Εταιρεία, η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, έχοντας λάβει υπόψιν τα δεδομένα που έχουν παρουσιάσει οι ανωτέρω προτείνουσες εταιρείες, καταλήγει αυτολεξεί στα εξής: «επαναλαμβάνουμε εκ νέου ότι η όψιμη πρότασή σας, για την υλοποίηση της οποίας — από τα στοιχεία που θέσατε υπόψιν μας — δεν έχετε εξασφαλίσει επάρκεια κεφαλαίων ενώ από την άλλη δεν διασφαλίζει την επιβίωση της ΑΝΕΚ, δεν δύναται να γίνει αποδεκτή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ