ΕΚΤΕΡ: Δεν ματαιώνεται η τουριστική επένδυση στην Πάρο

ΕΚΤΕΡ: Δεν ματαιώνεται η τουριστική επένδυση στην Πάρο

Η υπόθεση αφορά σχέδιο που προωθούσε η τεχνική εταιρεία ΕΚΤΕΡ σε έκταση 327 στρεμμάτων στη χερσόνησο Αη Γιάννη Δέτη στις Κολυμπήθρες

Η γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το έργο της που αφορά την ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας στην Πάρο δεν συνεπάγεται ματαίωση της επένδυσής της, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΚΤΕΡ.

Η υπόθεση αφορά σχέδιο που προωθούσε η τεχνική εταιρεία ΕΚΤΕΡ σε έκταση 327 στρεμμάτων στη χερσόνησο Αη Γιάννη Δέτη στις Κολυμπήθρες της Πάρου για τη δημιουργία μεγάλου τουριστικού συγκροτήματος που περιλαμβάνει ξενοδοχείο πέντε αστέρων, τουριστικό χωριό, αθλητικές εγκαταστάσεις, εμπορικές χρήσεις και άλλα.

Υπενθυμίζεται πως το ΣτΕ «έκοψε» σχέδιο για τη δημιουργία μεγάλης ξενοδοχειακής μονάδας, με ξενοδοχείο και βίλες, στην Πάρο, επιπλήττοντας –εμμέσως πλην σαφώς– το Κεντρικό Πολεοδομικό Συμβούλιο (ΚΕΣΥΠΟΘΑ), που δέχθηκε χωρίς επαρκή αιτιολόγηση το προτεινόμενο έργο. Περαιτέρω, το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο επαναλαμβάνει την ανάγκη συνυπολογισμού της φέρουσας ικανότητας του κάθε νησιού, σημειώνοντας ότι αυτό πρέπει να γίνεται αυτοτελώς από το Δημόσιο και όχι κατά περίπτωση, για να εγκριθεί ένα συγκεκριμένο έργο.

«Η ΕΚΤΕΡ ήδη αντιμετωπίζει το ζήτημα με σοβαρότητα και προσοχή. Με την υποστήριξη της ομάδας μελέτης και των νομικών της, εξετάζει το θέμα με σκοπό την οριστική επίλυση των εκκρεμοτήτων που ανέκυψαν και την επαναφορά του ΕΠΣ στο πλαίσιο που ορίζει η γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΚΤΕΡ.

Και συνεχίζει: «Αντιλαμβανόμαστε αυτήν την γνωμοδότηση ως μια ευκαιρία για να διευκρινιστούν και να συμπληρωθούν τα στοιχεία του φακέλου της ΕΠΣ, που επισημάνθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας, προκειμένου να διασφαλιστεί η απόλυτη νομιμότητα και συμβατότητα του σχεδίου μας με τις πολεοδομικές, περιβαλλοντολογικές και αρχαιολογικές διατάξεις.

Τέλος, θέλουμε να υπογραμμίσουμε ότι η εξέλιξη αυτή δεν μεταβάλει το όραμα της εταιρείας για την ανάπτυξη ενός μοναδικού, πράσινου και ήπιου τουριστικού συγκροτήματος στην Πάρο, διατηρώντας σταθερά τη δέσμευσή μας για την υποστήριξη της αειφόρου ανάπτυξης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ