Amazon: Ετοιμάζει και υπηρεσές κινητής τηλεφωνίας χαμηλού κόστους

 Amazon: Ετοιμάζει και υπηρεσές κινητής τηλεφωνίας χαμηλού κόστους


Η εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου συνομιλεί με την Verizon Communications, την T-Mobile και την Dish Network και θέλει να προσφέρει ασύρματα προγράμματα για 10 $ το μήνα ή χαμηλότερα στα Prime μέλη

 

Η Amazon βρίσκεται σε συζητήσεις με αρκετούς παρόχους τηλεπικοινωνιών για να προσφέρει χαμηλού κόστους ή ενδεχομένως δωρεάν υπηρεσία κινητής τηλεφωνίας στους συνδρομητές των ΗΠΑ Prime, ανέφερε την Παρασκευή το Bloomberg News, επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου συνομιλεί με την Verizon Communications, την T-Mobile και την Dish Network και θέλει να προσφέρει ασύρματα προγράμματα για 10 $ το μήνα ή χαμηλότερα στα Prime μέλη, σύμφωνα με την έκθεση. Η Amazon είχε επίσης συνομιλίες με την AT&T νωρίτερα.

Οι μετοχές των Verizon, AT&T και T-Mobile υποχώρησαν περίπου 4% σε 7%, ενώ η Amazon σημείωσε άνοδο 2%. Το Dish Network αυξήθηκε κατά 17%. Συζητήσεις μεταξύ Amazon και Dish αναφέρθηκαν την περασμένη εβδομάδα.


«Πάντα διερευνούμε την προσθήκη ακόμη περισσότερων πλεονεκτημάτων για τα μέλη του Prime, αλλά δεν σκοπεύουμε να προσθέσουμε ασύρματη σύνδεση αυτή τη στιγμή», δήλωσε εκπρόσωπος της Amazon απαντώντας σε ερώτημα του Reuters.


Οι αναφερόμενες συνομιλίες πραγματοποιούνται καθώς η Amazon αντιμετωπίζει επιβράδυνση στις νέες εγγραφές στην υπηρεσία Prime, το βασικό πρόγραμμα αφοσίωσης που προσφέρει στους συνδρομητές ταχύτερη αποστολή και ροή βίντεο.

Για τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών, μια συνεργασία μεταπώλησης με την Amazon θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως μέσο για την προσέλκυση νέων χρηστών και την ενίσχυση των εσόδων. Οι λεπτομέρειες των πιθανών συμφωνιών μεταξύ της Amazon και των εταιρειών τηλεπικοινωνιών δεν έγιναν γνωστές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ