ΥΜΑΘ: Επενδύσεις από 1 έως 3 εκατ. ευρώ διεκπεραιώνονται από τις δομές λειτουργίας

ΥΜΑΘ: Επενδύσεις από 1 έως 3 εκατ. ευρώ διεκπεραιώνονται από τις δομές λειτουργίας

Με τον Επενδυτικό Νόμο και τις δομές λειτουργίας του Τομέα στη Θεσσαλονίκη βοηθούμε επενδυτές και επιχειρηματίες δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών

 

«Η χώρα γυρίζει σελίδα και ο ρόλος του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών είναι πολύ σημαντικός σε αυτήν την προσπάθεια», τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης), Σταύρος Καλαφάτης, στην τελετή Βράβευσης Νέων Επιχειρηματιών «Γε΄νέο Επιχειρείν 2023», στο Διεθνές Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων Θεσσαλονίκης.

«Με τον Επενδυτικό Νόμο και τις δομές λειτουργίας του Τομέα στη Θεσσαλονίκη βοηθούμε επενδυτές και επιχειρηματίες. Όχι μόνο κρατήσαμε αυτήν την υπηρεσία στη Θεσσαλονίκη, αλλά αναλάβαμε και παραπάνω αρμοδιότητες. Πλέον, επενδύσεις από ένα ως τρία εκατομμύρια ευρώ, διεκπεραιώνονται από τη Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Τομέα», πρόσθεσε.

Όπως επισήμανε, «ο τομέας Μακεδονίας και Θράκης συμβάλλει ενεργά στη διαμόρφωση της Ατζέντας για τη Θεσσαλονίκη του 2030. Θέλουμε την πόλη μας να διαδραματίζει καταλυτικό ρόλο όχι μονάχα στα όρια της ελληνικής επικράτειας αλλά στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης»

Υπογράμμισε, τέλος, ότι η κυβέρνηση κατάφερε να προσφέρει όλα τα εργαλεία στην επιχειρηματική κοινότητα. «Ειδικά με το νόμο για τις Στρατηγικές Επενδύσεις, το νόμο για τη Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση και, κυρίως, με τον Αναπτυξιακό Νόμο, αποδεικνύουμε έμπρακτα πως είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τις επενδυτικές προσπάθειες», ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ