Έρχονται επενδύσεις 600 εκατ. ευρώ στον τουρισμό- Οι λεπτομέρειες

Έρχονται επενδύσεις 600 εκατ. ευρώ στον τουρισμό- Οι λεπτομέρειες
Δύο νέες ξένες άμεσες επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού αξιολογήθηκαν από την Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου ΑΕ) και εντάχθηκαν από τη Διυπουργική Επιτροπή στη διαδικασία στρατηγικών επενδύσεων.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δύο σύνθετα τουριστικά συγκροτήματα, τα οποία περιλαμβάνουν ξενοδοχειακές υποδομές, μαρίνα, ειδικού τύπου τουριστικές υποδομές και παραθεριστική κατοικία, εκ των οποίων το πρώτο είναι στην Εύβοια (δήμος Καρύστου) και το δεύτερο στην Κρήτη (δήμος Αγ. Νικολάου), συνολικού προϋπολογισμού 600 εκατ. ευρώ.

Τα δύο έργα προβλέπεται να δημιουργήσουν περίπου 600 άμεσες νέες θέσεις εργασίας, καθώς και πολλαπλάσιες έμμεσες. Παράλληλα, οι δύο επενδυτές, αραβικών και ρωσικών συμφερόντων, έχουν δεσμευθεί να παράσχουν προσυμφωνημένα και μετρήσιμα ανταποδοτικά οφέλη στην τοπική και ευρύτερη περιοχή, όπως χορηγίες σε κοινωφελείς υποδομές, υποτροφίες και πρακτική εκπαίδευση νέων της τοπικής κοινωνίας, καθώς και αξιοποίηση υπηρεσιών τοπικών επιχειρήσεων, εργατικού δυναμικού της περιοχής και προμήθεια τοπικών προϊόντων στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

«Στο πλαίσιο αυτό, νέα επενδυτικά σχέδια στρατηγικού ενδιαφέροντος για τη χώρα αξιολογούνται από τον Οργανισμό Enterprise Greece, καθώς οι επενδύσεις λειτουργούν θετικά και ως προπομποί για την προσέλκυση και άλλων σημαντικών ξένων άμεσων επενδύσεων», όπως σημείωνεται σε ανακοίνωση του οργανισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ