Ικανοποίηση ΥΠΕΝ με τη συμφωνία για τον ελληνοιταλικό αγωγό φυσικού αερίου

Ικανοποίηση ΥΠΕΝ με τη συμφωνία για τον ελληνοιταλικό αγωγό φυσικού αερίου
Ως άκρως θετική εξέλιξη χαρακτηρίζει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το μνημόνιο συναντίληψης που υπέγραψαν χθες στην Ρώμη, οι εταιρείες ΔΕΠΑ, Edison και Gazprom για την ανάπτυξη αγωγού που θα μεταφέρει ρωσικό φυσικό αέριο μέσω Μαύρης Θάλασσας και τρίτων χωρών, προς την Ελλάδα και την Ιταλία.

«Ο στόχος που συνομολογήθηκε στην Ρώμη επιβεβαιώνει πλήρως την πολιτική του υπουργείου στο συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς και τις ενέργειες στις οποίες προέβη προκειμένου η ελληνική πλευρά να μπορεί να τον υποστηρίξει εγκαίρως, με επάρκεια και σοβαρότητα», αναφέρει το ΥΠΕΝ.

«Η εναλλακτική οδός μεταφοράς του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, μπορεί να ενισχύσει καθοριστικά τον ενεργειακό ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή. Το μνημόνιο συναντίληψης ενδυναμώνει την προοπτική αυτού του σχεδίου, το οποίο πηγάζει από πραγματικές ενεργειακές ανάγκες και αποτυπώνει τις απόλυτα θετικές εκτιμήσεις για τις δυνατότητες πραγματοποίησής του».

Το υπουργείο σημειώνει τέλος ότι το έργο συνάδει με τις κατευθύνσεις της ΕΕ για πολλαπλότητα των ενεργειακών πηγών και οδεύσεων, ως αναγκαιότητα για την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας στην Ευρώπη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ