Και δεύτερη ομάδα της ΕΜΑΚ πηγαίνει στην Τουρκία

Και δεύτερη ομάδα της ΕΜΑΚ πηγαίνει στην Τουρκία

Η ομάδα ενίσχυσης της ελληνικής αποστολής αποτελείται από 15 διασώστες της ΕΜΑΚ, έναν εκπαιδευμένο σκύλο και δύο οχήματα, ενώ συνοδεύονται από τρία άτομα του ΕΚΑΒ και έναν αξιωματικό μηχανικού του Πυροσβεστικού Σώματος

 


Αναχώρησε και η δεύτερη ομάδα της ΕΜΑΚ από Θεσσαλονίκη που θα ενισχύσει την ελληνική αποστολή στην πόλη Χατάι της Τουρκίας, όπου επιχειρεί για την ανάσυρση εγκλωβισμένων από τα ερείπια των κτιρίων.

Σημειώνεται ότι η ομάδα της Β' ΕΜΑΚ είχε αναχωρήσει το μεσημέρι από τη Θεσσαλονίκη με στρατιωτικό αεροσκάφος C 130 το οποίο όμως παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα και επέστρεψε στην Ελευσίνα. Η ομάδα αναχώρησε τελικά με άλλο στρατιωτικό αεροσκάφος που θα προσγειωθεί στα Άδανα.

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα ενίσχυσης της ελληνικής αποστολής αποτελείται από 15 διασώστες της ΕΜΑΚ, έναν εκπαιδευμένο σκύλο και δύο οχήματα, ενώ συνοδεύονται από τρία άτομα του ΕΚΑΒ και έναν αξιωματικό μηχανικού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Συνολικά με τη δεύτερη ομάδα η ελληνική αποστολή θα αποτελείται συνολικά από 36 στελέχη της ΕΜΑΚ, 8 γιατρούς και νοσηλευτές του ΕΚΑΒ, δύο αξιωματικούς πολιτικούς μηχανικούς, 3 εκπαιδευμένους σκύλους, ενώ στην αποστολή συμμετέχει και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ