Θεοδωρικάκος : Περιορίσθηκε κατά 25% η χαμηλή και μεσαία εγκληματικότητα

Θεοδωρικάκος : Περιορίσθηκε κατά 25% η χαμηλή και μεσαία εγκληματικότητα

Το επόμενο χρονικό διάστημα μπορεί να είναι ακόμα καλύτερα τα αποτελέσματα παρά τη μεγάλη ροπή σε ακραίες και επιθετικές συμπεριφορές, όπως η ενδοοικογενειακή βία δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη

 

«Η χαμηλή και μεσαία εγκληματικότητα, η οποία αφορά στη μέση ελληνική οικογένεια, έχει μειωθεί μεσοσταθμικά πάνω από 25% σε σχέση με την περίοδο 2015-2019», δήλωσε στη Βουλή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, επικαλούμενος τα επίσημα στοιχεία του αρχηγείου της ΕΛΑΣ.
Παράλληλα, εκτίμησε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα μπορεί να είναι ακόμα καλύτερα τα αποτελέσματα παρά τη μεγάλη ροπή σε ακραίες και επιθετικές συμπεριφορές, όπως η ενδοοικογενειακή βία.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Χάρη Καστανίδη, που υποστήριξε ότι «υπάρχει μεγάλη ανησυχία στην ελληνική κοινωνία από μια διαρκώς αυξανόμενη εγκληματικότητα», ο κ. Θεοδωρικάκος αντέτεινε ότι «τα δεδομένα και τα στοιχεία απογραφής της εγκληματικότητας είναι αυτά που αναδεικνύουν την πραγματικότητα και δεν πρέπει κανείς να παρασύρεται από την επικαιρότητα και τις ειδήσεις της ημέρας».

Απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς του κ. Καστανίδη ότι «δεν υπάρχει σήμερα σοβαρή και συγκροτημένη αντιεγκληματική πολιτική», ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση υλοποιεί ένα σημαντικό και στοχευμένο πρόγραμμα το οποίο έχει φέρει αποτέλεσμα.

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι ποτέ ούτε και εφησυχάζουμε. Όμως, θεωρώ ότι παράγεται ένα σημαντικό έργο το οποίο συνεχίζεται με σχέδιο και πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, παρά το ότι η ευρύτερη χρονική περίοδος είναι περίοδος μεγάλης κρίσης και μεγάλης ροπής σε ακραίες και επιθετικές συμπεριφορές, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη και την ανθρωπότητα και μάλιστα με σύγχρονα φαινόμενα, όπως είναι αυτό της νεανικής παραβατικότητας το οποίο μεγεθύνεται ή τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας που αποτελούν σοβαρό στοιχείο σύγχρονης εγκληματικότητας και σοβαρό στοιχείο προτεραιότητας της ελληνικής αστυνομίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωρικάκος.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωρικάκος χαρακτήρισε την παράνομη μετανάστευση ως «σημαντικό παράγοντα της εγκληματικότητας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ