Ρέθυμνο: Στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης έργα ύψους 3,73 εκατ. ευρώ

 Ρέθυμνο: Στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης έργα ύψους 3,73 εκατ. ευρώ

Ποιους δήμους αφορούν τα έργα

Έργα αγροτικής οδοποιίας, συνολικού ύψους 3.730.000 ευρώ, εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης για την ΠΕ Ρεθύμνου, με τη συνολική παρέμβαση για την τρέχουσα περίοδο, να υπερβαίνει τα 12 εκατ. ευρώ.

Με τα συγκεκριμένα έργα εξασφαλίζεται, σύμφωνα με τις δημοτικές αρχές, η βέλτιστη δυνατή προσβασιμότητα στις γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια του χρόνου, η ταχύτερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων, η μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων, δεδομένα τα οποία συμβάλλουν τα μέγιστα στη δημιουργία νέας δυναμικής των καλλιεργειών και των κτηνοτροφικών προϊόντων της περιοχής. Τα έργα αφορούν στους δήμους:

- Ρεθύμνου: Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις οδού ΤΚ Αρχαίας Ελεύθερνας-500.000 ευρώ.

- Μυλοποτάμου: Αγροτική οδός Σκεπαστής προς παραλία - 230.000 ευρώ.

-Αγίου Βασιλείου: Βελτίωση βατότητας δημοτικών οδών- 500.000 ευρώ.

- Αμαρίου: Βελτίωση βατότητας αγροτοκτηνοτροφικής οδού εντός κοινοτήτων Αποδούλου και Νίθαυρης - 1.000.000 ευρώ.

- Ανωγείων: Βελτίωση προσβασιμότητας αγροτικής οδοποιίας και αποκατάσταση δημοτικής οδοποιίας (τρία έργα) - 1.500.000 ευρώ.

Πρόκειται για μία ουσιαστική προσπάθεια να σχεδιαστούν, να χρηματοδοτηθούν και να μπουν σε τροχιά υλοποίησης σημαντικά έργα αγροτικής οδοποιίας, προσπάθεια την οποία ενίσχυσαν και συνέβαλαν ο υφυπουργός Γιώργος Στύλιος και ο γενικός γραμματέας Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Δημήτρης Παπαγιαννίδης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αμαρίου Παντελή Μουρτζανό, πρόκειται για μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, καθώς σε συνδυασμό με την εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για τη βελτίωση της βατότητας και την ασφαλτόστρωση του τμήματος Σάτα-Ρίζικας-επαρχιακή οδός Αποδούλου-Αγ. Γαλήνης, ανοίγει τον δρόμο για μια συνολική παρέμβαση. Όπως είπε, στην ευρύτερη περιοχή των οικισμών Βαθιακού, Σάτας και Ρίζικα, με την ολοκλήρωση των έργων αναμένεται να εξασφαλιστεί οριστικά η εύκολη και ασφαλής πρόσβαση στις γεωργικές εκμεταλλεύσεις, προσφέροντας με αυτό τον τρόπο πολλαπλά στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην περιοχή.

Η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός και η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ προχωρούν με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για τη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, δήλωσε ο βουλευτής Ρεθύμνου Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο οποίος ενημερώθηκε για τις χρηματοδοτήσεις από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά. Επισήμανε παράλληλα, πως πρόκειται για παρεμβάσεις που αντιμετωπίζουν τα προβλήματα στις γεωργικές-κτηνοτροφικές περιοχές της Κρήτης και είναι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης. "Πέρα από τη σειρά παρεμβάσεων στήριξης του εισοδήματος των παραγωγών (επιστροφή ΕΦΚ, νέοι αγρότες, βιολογικά, μέτρα στήριξης κόστους παραγωγής) ιδιαίτερη σημασία για τη στήριξη της πραγματικής παραγωγής έχει και η δημιουργία των καταλλήλων υποδομών" σημείωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ