Σε επιφυλακή οι δήμοι της Χαλκιδικής - Μήνυμα του 112 στους πολίτες

  Σε επιφυλακή οι δήμοι της Χαλκιδικής - Μήνυμα του 112 στους πολίτες

Από τον δήμο Κασσάνδρας εκδόθηκε, επίσης, ανακοίνωση προς τους πολίτες ώστε να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σήμερα και αύριο λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αυτοδιοικητικές αρχές στις τρεις χερσονήσους της Χαλκιδικής, μετά το μήνυμα από το «112» της υπηρεσίας επικοινωνιών εκτάκτου ανάγκης της Πολιτικής Προστασίας, για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Κατά τόπους, από νωρίς το πρωί, σημειώνονται έντονες βροχοπτώσεις, που στον δήμο Σιθωνίας προκάλεσαν μικροπροβλήματα.

Λόγω της καταρρακτώδους βροχής, σε κάποιες περιπτώσεις, πλημμύρισαν σπίτια και αυλές σε Συκιά, Σάρτη και Τορώνη ενώ λόγω των κεραυνών σημειώθηκαν παροδικές διακοπές ρεύματος και στη Νικητή. Η πυροσβεστική υπηρεσία κλήθηκε για αντλήσεις υδάτων σε μεμονωμένα περιστατικά.

Από τον δήμο Κασσάνδρας εκδόθηκε, επίσης, ανακοίνωση προς τους πολίτες ώστε να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σήμερα και αύριο λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. «Κύριο μέλημά μας η ασφάλεια και η προστασία του συνανθρώπου», αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση η Πολιτική Προστασία του δήμου.

Καταρρακτώδης βροχή έπεσε από το πρωί και στον δήμο Πολυγύρου, με τον αντιδήμαρχο, Χρήστο Κομπόγιαννο, να δηλώνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ πως δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα ωστόσο οι υπηρεσίες του δήμου θα βρίσκονται σε επιφυλακή με μηχανήματα και υπαλληλικό προσωπικό, καθώς τα φαινόμενα αναμένεται να εξελιχθούν, όπως αναφέρει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, από το απόγευμα και αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Σε επιφυλακή βρίσκονται επίσης οι υπηρεσίες στους δήμους Νέας Προποντίδας και Αριστοτέλη, μετά το προειδοποιητικό μήνυμα του 112, όπως διβαβεβαίωσαν οι δήμαρχοι Εμμανουήλ Καρράς και Στέλιος Βαλιάνος.

Στο μεταξύ, σύγκρουση τεσσάρων οχημάτων σημειώθηκε στη 1:30 το μεσημέρι στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών, στον κόμβο Σωζόπολης προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη διακόπηκε προσωρινά για περίπου μία ώρα, με την Τροχαία να εκτρέπει τα οχήματα από τον κόμβο Τρίγλιας έως το ύψος του κόμβου της Καλλικράτειας, μέσω της παλαιάς εθνικής οδού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ