Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιών για το Σάββατο 20/8

Ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιών για το Σάββατο 20/8

Το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έδωσε στη δημοσιότητα τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιών για το Σάββατο 20 Αυγούστου.

Συγκεκριμένα, παρουσιάζεται υψηλός κίνδυνος επιπέδου 3 σε: Αττική, Εύβοια,Βοιωτία, Φωκίδα, Φθιώτιδα & περιοχές σε Μαγνησία, περιοχές σε Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα & Κρήτη, νησιά Ιονίου & Δωδεκάνησα, Σάμο & Ικαρία.

Η Πυροσβεστική απευθύνει έκκληση στους πολίτες:

- Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.


- Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.

- Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Τέλος, το Π.Σ. καλεί όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων αρχών.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ