Φωτιά στη Λέσβο - Κάηκαν σπίτια στα Βατερά - Οι φλόγες έφτασαν στην παραλία (pic & vid)

Φωτιά στη Λέσβο - Κάηκαν σπίτια στα Βατερά - Οι φλόγες έφτασαν στην παραλία (pic & vid)

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες που επιχειρούν ακόμα και στις αυλές των σπιτιών.

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 10 το πρωί πάνω από τον οικισμό Βατερά, σε δασική έκταση στην περιοχή Νιγήδα Ρογκάδα, ενώ η φωτιά κινείται απειλητικά προς τα πρώτα σπίτια στον προαναφερόμενο οικισμό.

Μεγάλη η μάχη των επίγειων δυνάμεων και των εναέριων μέσων για να σωθούν τα σπίτια που απειλούνται. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ έχουν καεί ήδη δύο σπίτια και ένα κατάστημα εστίασης

Όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου, ο πρόεδρος Βρίσας Βατερών, Αποστόλης Αποστολής η εστία της φωτιάς είναι μεταξύ Βατερών και Σταυρού και καίει πυκνόφυτη δασική περιοχή.

Η φωτιά καίει στην περιοχή Καστρί σε δασική δύσβατη έκταση με τις δυνάμεις να έχουν ενισχυθεί. Στο σημείο επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 17 οχήματα 7 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Υπάρχει επίσης συνδρομή από εθελοντές, υδροφόρες ΟΤΑ και τρεις τράκτορες.

Μάλιστα δόθηκε εντολή για εκκένωση του χωριού Βατερά προς Πολύχνιτο και στέλνει ο δήμος λεωφορεία για να πάρουν τους κατοίκους, καθώς η φωτιά κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρή. Το μέτωπο σύμφωνα με το Open έχει μήκος πέντε χιλιόμετρα ένα ισχυρό ρεύμα αέρα κατέβασε τη φωτιά στην παραλία των Βατερών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ