Χρ. Δήμας: Δράσεις σχεδιάζει για την αγροδιατροφή

 Χρ. Δήμας: Δράσεις σχεδιάζει για την αγροδιατροφή

Αποτελεσματικότερη σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με την έρευνα και την καινοτομία 

 

Σημαντικές δράσεις σχεδιάζει το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόσο για την ανάπτυξη της αγροδιατροφής όσο και για την αποτελεσματικότερη σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με την έρευνα και την καινοτομία.

Αυτό επεσήμανε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας στο AgriBusiness Forum.

Όπως αναφέρει, συγκεκριμένα, σε ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός: "Στο AgriBusiness Forum, μίλησα για την ανάγκη αποτελεσματικότερης σύνδεσης της επιστημονικής έρευνας, της εξειδικευμένης γνώσης και της τεχνολογίας με την αγροτική παραγωγή και τον πρωτογενή τομέα. Αυτό αποτελεί ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για την χώρα, αλλά και μια πρόκληση που δεν θα έχει μόνο οικονομικό αντίκτυπο, αλλά και σπουδαίο κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων μέσω της ΓΓΕΚ, σχεδιάζει σημαντικές δράσεις για την ανάπτυξη της αγροδιατροφής και για την αποτελεσματικότερη σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με την έρευνα και την καινοτομία.

Χαρακτηριστικές είναι οι δράσεις του "Ερευνώ-Δημιουργώ-Καινοτομώ", όπου έχουν ενταχθεί 225 καινοτόμα έργα αγροδιατροφής συνολικού προϋπολογισμού 132,2 εκατ. ευρώ, οι 7 Συνεργατικοί Σχηματισμοί Καινοτομίας (Innovation Clusters) στην αγροδιατροφή, τα 2 Κέντρα Ικανοτήτων (Competence Centres) και οι 42 νεοφυείς επιχειρήσεις του Elevate Greece στην αγροτεχνολογία.

Το συνέδριο συνδιοργανώνουν ο Δήμος Πύργου, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας / Region of Western Greece, το Πανεπιστήμιο Πατρών University of Patras και η ο μη κερδοσκοπικός-μη κυβερνητικός οργανισμός Geo Routes Institute, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ