Μνημόνιο συνεργασίας ΥΠΕΘΑ - ΔΕΔΔΗΕ για την απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση κρίσιμων υποδομών άμυνας

Μνημόνιο συνεργασίας ΥΠΕΘΑ - ΔΕΔΔΗΕ για την απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση κρίσιμων υποδομών άμυνας

Το μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν την Τρίτη ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, κι ο διευθύνων σύμβουλος του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, Αναστάσιος Μάνος.

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της εταιρείας ΔΕΔΔΗΕ με σκοπό την ικανοποίηση της ανάγκης ηλεκτροδότησης κρίσιμων υποδομών άμυνας στην Ελλάδα και ιδιαιτέρως την ενίσχυση αυτών στις παραμεθόριες περιοχές και τα ακριτικά νησιά και την αντιμετώπιση καταστάσεων εκτάκτων αναγκών που προκύπτουν στο δίκτυο διανομής ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας, υπέγραψαν την Τρίτη ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, κι ο διευθύνων σύμβουλος του Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, Αναστάσιος Μάνος.

Στόχος της εθνικού χαρακτήρα συνεργασίας είναι η διατήρηση τόσο των υποδομών των Ενόπλων Δυνάμεων, όσο και των υποδομών του ΔΕΔΔΗΕ, στο μέγιστο επίπεδο λειτουργίας και επιδόσεων, συμβάλλοντας στην επαύξηση του επιπέδου της εθνικής ασφάλειας των παραμεθορίων περιοχών και των ακριτικών νησιών της Ελλάδας, αλλά και του επιπέδου διαβίωσης των πολιτών, μέσω της απρόσκοπτης ηλεκτροδότησής τους, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.

Το μνημόνιο συνεργασίας τίθεται σε ισχύ από σήμερα, με την υπογραφή του από τους εκπροσώπους των δύο μερών.

«Όραμά μας συνιστά η απρόσκοπτη ηλεκτροδότηση και λειτουργική αρτιότητα των επιχειρησιακών υποδομών τόσο των Ενόπλων Δυνάμεων όσο και του ΔΕΔΔΗΕ, γεγονός που δύναται να συμβάλλει καθοριστικά στην επαύξηση του επιπέδου εθνικής ασφάλειας και διαβίωσης των Ελλήνων πολιτών» δήλωσε σχετικά ο κ. Χαρδαλιάς.

Το μνημόνιο συνεργασίας στέλνει ένα μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας για τη διασφάλιση των κρίσιμων υποδομών μας σε κάθε άκρη της χώρας μας. Από πλευράς μας δεσμευόμαστε να στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δύσκολο έργο των Ενόπλων Δυνάμεων και να συνεισφέρουμε στη στρατηγική προστασία των κρίσιμων υποδομών μας, σε μια περίοδο πολλαπλών προκλήσεων, όπως αυτή που διανύουμε, σημείωσε ο κ. Μάνος.

Σύντομο χαιρετισμό εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων απηύθυνε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας», στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, παρέστησαν επίσης o αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς και ο υπαρχηγός ΓΕΝ, υποναύαρχος Γεώργιος Καμπουράκης και από πλευράς του ΔΕΔΔΗΕ ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Δικτύου Ηρακλής Μενεγάτος, η διευθύντρια του γραφείου Διοίκησης Χαρίκλεια Νάκου και ο ειδικός σύμβουλος Ηλίας Παδουβάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ