Θεσσαλονίκη: Mέτρα για τις κλοπές από τους κάδους ανακύκλωσης

Θεσσαλονίκη: Mέτρα για τις κλοπές από τους κάδους ανακύκλωσης

Τις επόμενες μέρες θα υπάρξει από τις αρμόδιες υπηρεσίες διαρκής παρακολούθηση της διαδρομής που ακολουθείται κατά την αποκομιδή και μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών,


Πρωτοβουλία για τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών, ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της κλοπής ανακυκλώσιμων υλικών από τους μπλε κάδους, αναλαμβάνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης, όπως έγινε γνωστό μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης.

Τις επόμενες μέρες θα υπάρξει από τις αρμόδιες υπηρεσίες διαρκής παρακολούθηση της διαδρομής που ακολουθείται κατά την αποκομιδή και μεταφορά των ανακυκλώσιμων υλικών, ώστε να εντοπιστεί ο τρόπος με τον οποίο δραστηριοποιούνται τα μέλη του κυκλώματος που κάνουν τις κλοπές. Οι λεπτομέρειες που αφορούν τη νομοθεσία και τις επιχειρησιακές δυνατότητες κάθε φορέα εξετάστηκαν στη σύσκεψη, ώστε να υπάρξουν σχεδιασμός ενεργειών και συντονισμός σε όλα τα στάδια του φαινομένου.

«Είμαστε επίμονοι και θα έχουμε αποτελέσματα», ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ζητώντας τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να μπει ένα τέλος σε κάθε ενέργεια που έχει να κάνει με περιβαλλοντικές παραβάσεις. Παράλληλα τόνισε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι «πρωταθλητής» στην ανακύκλωση, ενώ πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες σε αυτόν τον ευαίσθητο τομέα είναι διαρκείς και αποτυπώνονται μεταξύ άλλων στον σχεδιασμό για την τοποθέτηση υπόγειων κάδων, για τη διαμόρφωση πράσινων σημείων αλλά και για τη δημιουργία γωνιών ανακύκλωσης.

Σημειώνεται ότι στη σύσκεψη συμμετείχαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, υπηρεσιακά στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας και του τομέα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, εκπρόσωποι των αστυνομικών αρχών και των ελεγκτικών υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ