8ο Travel Trade Athens:Προβολή της Αθήνας στις διεθνείς τουριστικές αγορές

 8ο Travel Trade Athens:Προβολή της Αθήνας στις διεθνείς τουριστικές αγορές

Με το φετινό Travel Trade Athens, η ελληνική πρωτεύουσα απευθύνεται σε βασικές αγορές-στόχους στην Ευρώπη, τη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και τη Μέση Ανατολή

Άνοιξε σήμερα ο κορυφαίος θεσμός Travel Trade Athens 2022 με την αισιοδοξία η Αθήνα, μετά τα δυο χρόνια της πανδημίας, να γίνει και πάλι κορυφαίος, βιώσιμος, δυναμικός τουριστικός προορισμός στις διεθνείς τουριστικές αγορές.

Έπειτα από την υβριδική διοργάνωση του 2021, το 8ο Travel Trade Athens, που υλοποιείται από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ) σε συνεργασία με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Τουριστικών Πρακτόρων (ΕΤΟΑ), επιστρέφει στην αυθεντική του μορφή, φιλοξενώντας στην Αθήνα στις 9 και 10 Μαΐου περισσότερους από 160 εκπροσώπους σημαντικών εταιρειών της ελληνικής και ξένης τουριστικής βιομηχανίας, καθώς και εκπροσώπους διεθνών μέσων ενημέρωσης. Με το φετινό Travel Trade Athens, η ελληνική πρωτεύουσα απευθύνεται σε βασικές αγορές-στόχους στην Ευρώπη, τη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και τη Μέση Ανατολή.

Στην ομιλία του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ευχαρίστησε θερμά τους εκπροσώπους της AEGEAN και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών για τη συνεργασία τους στην κοινή προσπάθεια επανασύστασης της Αθήνας στις διεθνείς τουριστικές αγορές και ανέφερε: «Athens is back ή αλλιώς η Αθήνα επέστρεψε. Και επέστρεψε με αισιοδοξία, με δυναμισμό, με ενθουσιασμό, παρά τις πολλές και μεγάλες κρίσεις που αντιμετωπίζουμε. Και σε μεγάλο βαθμό αυτό οφείλεται στο ότι καταφέραμε όλοι μαζί να κάνουμε την κρίση ευκαιρία. Η πανδημία μάς έδωσε τη δυνατότητα να επανασυστηθούμε διεθνώς. Όχι μόνο για την Ακρόπολη, όχι μόνο για την αυθεντική ελληνική φιλοξενία, όχι μόνο για το φαγητό, αλλά και ως μία πόλη η οποία μπορεί να λειτουργήσει επαγγελματικά, μπορεί να απλώσει μία "ομπρέλα" προστασίας πάνω από όλους, μόνιμους κατοίκους και επισκέπτες.

Η Αθήνα, λοιπόν, έχει τα τελευταία χρόνια -κι αυτό αποδεικνύεται από τις μετρήσεις- αναδειχθεί σε προορισμό επιλογής για "city break", για επαγγελματικά ταξίδια, για επενδύσεις και για κινηματογραφικές παραγωγές. Σε μεγάλο βαθμό έχουν δικαιωθεί οι προσπάθειες που γίνονται εδώ και αρκετά χρόνια, για να γίνει η πόλη ένας ιδανικός προορισμός. Όμως, σε καμία περίπτωση, δεν επαναπαυόμαστε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ