Στυλιανίδης: Εξαιρετικά έντονα καιρικά φαινόμενα το Σάββατο στην Αττική

 Στυλιανίδης: Εξαιρετικά έντονα καιρικά φαινόμενα το Σάββατο στην Αττική

Έπειτα από συστηματική ανάλυση των μετεωρολογικών δεδομένων οι μετεωρολόγοι επιμένουν πως πρόκειται για μία ραγδαία επιδείνωση του καιρού σε πολλές περιοχές

Για έντονα καιρικά φαινόμενα που ξεκινούν αύριο από την Μακεδονία και κατεβαίνουν σιγά - σιγά με μεγάλη ένταση στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Αττική αλλά και την Πελοπόννησο, έκανε λόγο ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για την εξέλιξη της κακοκαιρίας «Φίλιππος», προσθέτοντας ότι έπειτα από συστηματική ανάλυση των μετεωρολογικών δεδομένων οι μετεωρολόγοι επιμένουν πως πρόκειται για μία ραγδαία επιδείνωση του καιρού σε πολλές περιοχές της χώρας μας και ιδιαίτερα στην Αττική, την ανατολική Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια.

Ο κ. Στυλιανίδης επισήμανε ότι με βάση τις μετεωρολογικές προβλέψεις τα φαινόμενα θα είναι εξαιρετικά έντονα στην Αττική, με ενδεχόμενο χιονόστρωσης ακόμα και στο κέντρο της πόλης. Παράλληλα, απηύθυνε ισχυρή σύσταση για αποφυγή των μη απαραίτητων μετακινήσεων ειδικά στην Αττική, την Εύβοια, την Φθιώτιδα, την Βοιωτία και την κεντρική και ανατολική Πελοπόννησο ενώ σημείωσε ότι δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην Αττική λόγω του πολυάριθμου του πληθυσμού της και τις ανάγκες λήψης συγκεκριμένων μέτρων που αφορούν σε θέματα κυκλοφορίας οχημάτων για την αποφυγή εγκλωβισμού οδηγών σε περιοχές όπου η χιονόπτωση και η χιονόστρωση θα είναι σημαντική κι ενδεχομένως να δημιουργηθούν πολύ σοβαρά προβλήματα. Ακόμη, τόνισε ότι όσοι βρίσκονται στις περιοχές αυτές κι είναι αναγκαίο να μετακινηθούν και να κυκλοφορήσουν θα πρέπει να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες και να γνωρίζουν πώς να τις τοποθετήσουν στο όχημά τους, ενώ προσέθεσε ότι η σύσταση αυτή είναι ιδιαίτερα ισχυρή για τους οδηγούς σε όλα τα βόρεια και ανατολικά προάστια της Αττικής όπου το φαινόμενο θα είναι έντονο καθώς και στους κεντρικούς άξονες που οδηγούν στην βόρεια κι ανατολική Αττική. Επιπλέον είπε ότι αν κριθεί σκόπιμο θα ενεργοποιηθεί το 112 για την αποστολή προειδοποιητικών μηνυμάτων και προσέθεσε ότι όπου και εφόσον χρειαστεί θα εκδίδονται συνεχώς σχετικές ανακοινώσεις από όλους τους αρμόδιους φορείς.

Ισχυρή σύσταση για αποφυγή όλων των μετακινήσεων σε Αττική, Εύβοια, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Πελοπόννησο

«Φαίνεται να είναι μία έντονη αλλά σύντομη κακοκαιρία κι ενδεχομένως να έχει επικίνδυνες διαστάσεις. Παρακαλώ να μην την υποτιμήσουμε, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή από όλους μας, αποφεύγουμε τις μη απαραίτητες μετακινήσεις, ειδικά αν δεν έχουμε αντιολισθητικές αλυσίδες ή αν δεν ξέρουμε να τις τοποθετούμε, στις περιοχές που θα δεχτούν έντονα το φαινόμενο. Παραμένουμε όλοι σε εγρήγορση και σε διαρκή συντονισμό για να αποφύγουμε προβλήματα τα οποία δεν θα μπορέσουμε να επιλύσουμε την κρίσιμη στιγμή», σημείωσε ο κ. Στυλιανίδης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ