Αντιδρούν οι συγγενείς των αγνοουμένων στην απόφαση για ρυμούλκηση του Euroferry Olympia στον Αστακό

Αντιδρούν οι συγγενείς των αγνοουμένων στην απόφαση για ρυμούλκηση του Euroferry Olympia στον Αστακό

Οι συγγενείς των αγνοουμένων θεωρούν ότι έτσι εγκαταλείπεται η προσπάθεια για την ανεύρεση των αγνοουμένων.

Το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας μετά την ενημέρωση της Πυροσβεστικής ότι έχει εξαντλήσει τις επιχειρησιακές της δυνατότητες για την πυρόσβεση, ανακοίνωσε ότι το Euroferry Olympia θα ρυμουλκηθεί στον Αστακό.

Στην απόφαση αντιδρούν συγγενείς των αγνοουμένων, θεωρώντας ότι έτσι εγκαταλείπεται η προσπάθεια για την ανεύρεση των αγνοουμένων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας:

“Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημέρωσε το ΥΝΑΝΠ ότι έχουν εξαντληθεί οι επιχειρησιακές δυνατότητες έρευνας και διάσωσης επί του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «EUROFERRY OLYMPIA», στην σημερινή του θέση. Για τον λόγο αυτό ζήτησε την μετακίνηση του πλοίου σε ασφαλή λιμένα, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι επιχειρήσεις των στελεχών της ΕΜΑΚ με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα κατάσταση του πλοίου και τις λοιπές συνθήκες και προϋποθέσεις μετακίνησης του σε ασφαλές λιμάνι, επικοινώνησε με την εταιρεία που έχει αναλάβει τη διαχείριση της ναυαγιαίρεσης για τις κατάλληλες και ασφαλείς ενέργειες με σκοπό την μετακίνηση του στο λιμάνι Πλατυγιαλίου Αιτωλοακαρνανίας. Η μετακίνηση και η διαμονή των συγγενών των αγνοουμένων στο λιμάνι μετακίνησης θα γίνει με φροντίδα και μέριμνα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής”.

Στην απόφαση να ρυμουλκηθεί το πλοίο στον Αστακό, αντέδρασαν συγγενείς των αγνοούμενων που βρίσκονται στο λιμάνι της Κέρκυρας, εκφράζοντας φόβους ότι η ρυμούλκηση του πλοίο θα σημάνει το τέλος των ερευνών για τους συγγενείς τους που αγνοούνται. Ζητούν το πλοίο να παραμείνει στην Κέρκυρα. Ο κ. Ηλίας Γεροντιδάκης, συγγενής αγνοούμενου, είπε στην κάμερα της ΕΡΤ και την δημοσιογράφο Μ. Παγκράτη ότι το πλοίο πρέπει να μείνει στην Κέρκυρα και ζήτησε να έρθει ο υπουργός και να μην σταματήσουν οι προσπάθειες διάσωσης των αγνοούμενων. Ζήτησε επίσης, αν δεν επαρκούν οι δυνάμεις διάσωσης, να ζητηθεί βοήθεια από άλλες χώρες.

Σήμερα εξάλλου, έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο Κέρυκρας όπου νοσηλευόταν, ο Λιθουανός οδηγός φορτηγού, ο οποίος είχε διασωθεί την πρώτη μέρα της πυρκαγιά με ελικόπτερο Super Puma.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ