Χαλάει ο καιρός από το απόγευμα - Που αναμένονται βροχές, καταιγίδες και χαλαζόπτωση

Χαλάει ο καιρός από το απόγευμα - Που αναμένονται βροχές, καταιγίδες και χαλαζόπτωση

Επιδείνωση του καιρού από το απόγευμα της Τετάρτης.

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από σήμερα το απόγευμα στη Δυτική Ελλάδα, όπου θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι πιθανό να συνοδευτούν από χαλαζόπτωση, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/Meteo.gr.

Τη νύχτα της Τετάρτης προς Πέμπτη οι βροχοπτώσεις θα επεκταθούν ανατολικότερα, ενώ έντονα φαινόμενα αναμένονται στην Πελοπόννησο. Την Πέμπτη βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, με τα εντονότερα φαινόμενα να αναμένονται στην Κρήτη.

Καιρός: Βροχές από το βράδυ στην Αττική

Ειδικά για το νομό Αττικής και την πόλη της Αθήνας, τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν αργά το βράδυ της Τετάρτης, ενώ τη νύχτα και μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, με αυξημένη πιθανότητα για τοπικά έντονα φαινόμενα.

Το αναμενόμενο επεισόδιο βροχοπτώσεων είναι Κατηγορίας 2, όσον αφορά τον νέο Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index – RPI) που έχει καθιερώσει το meteo.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ