Στυλιανίδης: Συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του «Μπάλλου» στην Κέρκυρα

Στυλιανίδης: Συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του «Μπάλλου» στην Κέρκυρα

Χρειαζόμαστε σαφέστατα έναν στρατηγικό σχεδιασμό. Δυστυχώς δεν έχουν γίνει αντιπλημμυρικά έργα σε αυτό το νησί εδώ και χρόνια. Αντιπλημμυρικά έργα σοβαρής εμβέλειας δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Τη συνδρομή του στρατού ώστε να αντιμετωπιστούν έγκαιρα τα προβλήματα που δημιούργησε η τελευταία κακοκαιρία στην Κέρκυρα, ανακοίνωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, που βρέθηκε σήμερα στο νησί με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Χρήστο Τριαντόπουλο, τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου, καθώς και στελέχη του υπουργείου.

«Οι υποδομές του νησιού είναι γερασμένες. Δεν υπάρχει αμφιβολία. Με το φαινόμενο της κλιματικής κρίσης αυτές οι γερασμένες υποδομές δεν μπορούν να αντιδράσουν σωστά και ούτε να εξυπηρετήσουν κυρίως και πάνω από όλα την ασφάλεια των πολιτών. Χρειαζόμαστε σαφέστατα έναν στρατηγικό σχεδιασμό. Δυστυχώς δεν έχουν γίνει αντιπλημμυρικά έργα σε αυτό το νησί εδώ και χρόνια. Αντιπλημμυρικά έργα σοβαρής εμβέλειας. Όμως τώρα διαχειριζόμαστε στο υπουργείο την άμεση παρέμβαση. Αυτό σημαίνει ότι στην επόμενη καταιγίδα και πάλι δεν πρέπει να έχουμε απώλειες ανθρώπινης ζωής.

Το δεύτερο είναι ότι θα προσπαθήσουμε στις επόμενες μέρες με τη βοήθεια του στρατού, να καθαρίσουμε συγκεκριμένα σημεία διότι δεν υπάρχουν δυστυχώς μηχανήματα στο νησί και δεν υπάρχουν εργολάβοι να αναλάβουν μερικά συγκεκριμένα σημεία για να τα καθαρίσουν. Αύριο έρχεται τεχνική υπηρεσία του στρατού να δει ποια μηχανήματα ακριβώς χρειάζονται και να έρθουν το συντομότερο για να μπορέσουμε να καθαρίσουμε συγκεκριμένες περιοχές» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, μετά από ευρεία σύσκεψη που είχε στην έδρα της Περιφέρειας με τους φορείς, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και να επιβραβεύσει όλους όσους συνέδραμαν ώστε να μη χαθούν ανθρώπινες ζωές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ