Κύματα ψύχους προ των πυλών – Αναμένονται χιόνια και στην Πάρνηθα

Κύματα ψύχους προ των πυλών – Αναμένονται χιόνια και στην Πάρνηθα

Οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν και τα ορεινά της Αττικής, όπως επίσης και τα βόρεια προάστια

Δύο κύματα ψύχους θα επηρεάσουν τη χώρα μας αυτήν την εβδομάδα αρχής γενομένης από την Τρίτη 9/1.

Η θερμοκρασία θα καταγράψει πτώση έως και 8 βαθμούς, ενώ οι θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο αναμένεται να ξεπεράσουν τα 9 μποφόρ. Κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι καταιγίδες και οι χιονοπτώσεις ακόμα και στα πεδινά.

Συγκεκριμένα, χιόνια αναμένονται στα ορεινά της Εύβοιας, στο Πήλιο, πολύ πιθανόν και στην Πάρνηθα. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Το κρύο αναμένεται να είναι τσουχτερό και την Τετάρτη, αλλά και την Πέμπτη, ενώ το δεύτερο κύμα ψύχους αναμένεται την Παρασκευή 12/1 με τη θερμοκρασία να πέφτει κι άλλο και τους ισχυρούς ανέμους να επιστρέφουν στο Αιγαίο.

Οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν και τα ορεινά της Αττικής, όπως επίσης και τα βόρεια προάστια, τα οποία δεν αποκλείεται να ντυθούν στα λευκά.

Πρόγνωση για την Τρίτη

Αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο, την Κρήτη, σε όλο το Αιγαίο και βαθμιαία τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Τα φαινόμενα, που είναι πιθανό να είναι τοπικά έντονα, στα δυτικά γρήγορα θα σταματήσουν, ενώ από το απόγευμα στα ανατολικά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν τοπικά κυρίως στα κεντρικά και νότια ορεινά και ημιορεινά.

Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν δυτικοί 5 με 6 μποφόρ και βαθμιαία από το μεσημέρι θα στραφούν σε βόρειους 7 με 8 μποφόρ. Στα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι 4 με 6 και σταδιακά στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα τοπικά στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια και θα φτάσει στα βόρεια και κεντρικά τους 8 με 10 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 14 με 16 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Πρόγνωση για την Τετάρτη

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο με τοπικές βροχές στη Χαλκιδική, την ανατολική Θεσσαλία και τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Κρήτη. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους κυρίως στα κεντρικά και νότια ορεινά και ημιορεινά, καθώς και στα ορεινά της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα θα σημειώσει πτώση. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Πρόγνωση για την Πέμπτη

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στο Ιόνιο, το κεντρικό και νότιο Αιγαίο και τα ηπειρωτικά με πιθανότητα τοπικών βροχών στο νότιο Ιόνιο και την Κρήτη. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία θα γίνουν μεταβλητοί. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Πρόγνωση για την Παρασκευή

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες σε όλη τη χώρα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά, την Κρήτη και βαθμιαία στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ, στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ με σταδιακή ενίσχυση από τα βόρεια.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή. Παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές και βραδινές ώρες κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ