Η «Le Figaro» εξυμνεί την Αστυπάλαια: Το πράσινο νησί των “χιλίων αποχρώσεων του μπλε”

Η «Le Figaro» εξυμνεί την Αστυπάλαια: Το πράσινο νησί των “χιλίων αποχρώσεων του μπλε”

Την Ελλάδα προτείνει σε εκατομμύρια Γάλλους ταξιδιώτες για φέτος το καλοκαίρι η εφημερίδα «Le Figaro» επιλέγοντας ποιοτικούς προορισμούς εκτός της πεπατημένης. Το διεθνές μέσο ξεχωρίζει την Αστυπάλαια ως το νησί που «καλλιεργεί» το απρόσμενο και προσφέρει μοναδικές εμπειρίες. Η αρθρογράφος εξηγεί πως «η Αστυπάλαια είναι ένα νησί των Δωδεκανήσων που θυμίζει Κυκλάδες, διαθέτει σχήμα πεταλούδας, αποτελεί ένα “απροσδόκητο” εργαστήριο βιώσιμης κινητικότητας και παραμένει εκτός ραντάρ του μαζικού τουρισμού».

Στο αφιέρωμα αναδεικνύονται οι πρωτοβουλίες της Ελληνικής Κυβέρνησης, της Volkswagen και του Δήμου για να καταστήσουν την Αστυπάλαια το πρώτο «έξυπνο» και «βιώσιμο» νησί με ενεργειακή αυτονομία στη Μεσόγειο. Παράλληλα όμως, οι 1.500 κάτοικοι της Αστυπάλαιας παραμένουν μια μικρή, «δεμένη» κοινότητα, όπου η ειλικρινής φιλοξενία συμβαδίζει με μια έμφυτη αίσθηση μοιράσματος και γιορτής. Σύμφωνα με το αφιέρωμα, οι αξέχαστες θαλάσσιες εκδρομές με καραβάκια, τα μονοπάτια και η ατελείωτη δαντέλα από παραλίες με ρηχά γαλαζοπράσινα νερά, ιδανική για οικογένειες, ζευγάρια και λάτρεις θαλάσσιων σπορ, επιβεβαιώνουν το «παρατσούκλι» που έχουν βγάλει οι γνώστες για την Αστυπάλαια, ως «το νησί των χιλίων αποχρώσεων του μπλε»!

Στο άρθρο γίνεται ιδιαίτερη αναφορά στη γαστρονομική κουλτούρα του προορισμού, τονίζοντας μάλιστα πως αν οι θεοί του Ολύμπου είχαν βρεθεί στην Αστυπάλαια για να γλεντήσουν, είναι γιατί το νησί ήταν ήδη γνωστό από την αρχαιότητα για τα φρέσκα ψάρια, τα θαλασσινά και τις πιο απρόσμενες γεύσεις των προϊόντων της γης του, ενώ σήμερα «πρωταγωνιστούν» σε ασυνήθιστα πιάτα ο αστακός και τα δύο είδη γαρίδας της περιοχής. «Τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει σημαντικά βήματα για την εξωστρέφεια του προορισμού που πλέον ​διαφοροποιείται ​στην αντίληψη του διεθνούς κοινού για το “πάντρεμα” της αυθεντικότητας και της παράδοσης με το μέλλον του “πράσινου” τουρισμού», δήλωσε ο δήμαρχος Αστυπάλαιας Νίκος Κομηνέας, σχολιάζοντας το αφιέρωμα της «Le Fig​aro»,​ που ήταν αποτέλεσμα προγραμματισμένης δημοσιογραφικής αποστολής του δήμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ