Παρέμβαση Ντογιάκου για τους «νταήδες της Κρήτης» - Να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στην υπόθεση

Παρέμβαση Ντογιάκου για τους «νταήδες της Κρήτης» - Να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στην υπόθεση

«Οι Γερμανοί μας χτύπησαν» υποστηρίζουν οι δύο συλληφθέντες

Να δοθεί απόλυτη προτεραιότητα στην ανάκριση που διεξάγεται στο Ρέθυμνο σχετικά με τις καταγγελίες Γερμανών τουριστών για τη βίαιη επίθεση που δέχτηκαν στην περιοχή του Μυλοποτάμου Κρήτης, ζητεί ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Όπως αναφέρει ο κ. Ντογιακος στην παραγγελία του, η υπόθεση «παρουσιάζει εξαιρετική σοβαρότητα αφενός εξαιτίας του χρόνου που φέρεται να τελέστηκε, δηλαδή εν μεσω τουριστικής περιόδου και αφετέρου για τον τόπο, την Κρήτη, που είναι νησί πόλος έλξης για τους τουρίστες απο όλες τις χώρες του κόσμου».

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζητεί να γίνει έρευνα σε βάθος για να διακριβωθούν όλα τα πραγματικά περιστατικά και να εξεταστεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της:

Απόπειρας επικίνδυνης βαριάς σκοπούμενης βλάβης κατά συρροή με ρατσιστικά κίνητρα (κακούργημα)
Επικίνδυνης οδήγησης απο την οποία μπορεί να προκληθεί κίνδυνος για άνθρωπος
Επικίνδυνης σωματικής βλάβης με ρατσιστικά κίνητρα
Παράνομης οπλοφορίας
Απειλής και
Απλής σωματικής βλάβης.

Η παρέμβαση Ντογιάκου έρχεται τη στιγμή που παρατηρήθηκε ήδη μια καθυστέρηση στη διαδικασία του Αυτοφώρου και στη διαδικασία σύλληψης των δυο κατηγορουμένων.

«Οι Γερμανοί μας χτύπησαν» υποστηρίζουν οι συλληφθέντες

Στα χέρια των Αρχών βρίσκονται οι Κρητικοί «νταήδες» που κυνήγησαν μανιωδώς το αυτοκίνητο με τους Γερμανούς τουρίστες σε ένα χωριό κοντά στον Μυλοπόταμο Ρεθύμνου.

Μάλιστα οι δύο άνδρες 38 και 36 ετών φέρεται να προσπαθούν να περάσουν στην αντεπίθεση ισχυριζόμενοι πως οι Γερμανοί τους επιτέθηκαν προκαλώντας τους σωματικές βλάβες.

Σύμφωνα με το Cretalive ο ισχυρισμός που προβάλλει η πλευρά των κατηγορουμένων είναι πως τα πράγματα έγιναν διαφορετικά από αυτά που αναφέρουν οι τουρίστες.

Μάλιστα υποστηρίζεται ότι ο ένας εκ των Γερμανών, που είναι μποξέρ, γρονθοκόπησε στο πρόσωπο τον 38χρονο σε σημείο που να του προκαλέσει ζημιά στην μύτη, καθώς - όπως αναφέρεται - έσπασε το διάφραγμα.

Επικαλείται δε η πλευρά του 38χρονου ότι υπάρχει και σχετική ιατρική γνωμάτευση, ενώ θα ζητηθεί και εξέτασή του από ιατροδικαστή.

Ο 38χρονος οδηγός του οχήματος που κατηγορείται για βαριά σκοπούμενες σωματικές βλάβες, που αποτελεί κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα ενώ ο 36χρονος συνεπιβάτης του αφέθηκε ελεύθερος καθώς τον βάραινε κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος.

Προθεσμία για να απολογηθεί έλαβε ο 38χρονος

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2022 στις 12:30 μ.μ έλαβε ο 38χρονος ο οποίος θα παραμείνει έως τότε στο Αστυνομικό Μέγαρο Ρεθύμνου.

Ο συνήγορος του κατηγορούμενου, Διονύσης Βέρρας, υποστήριξε στο neakriti.gr ότι η υπόθεση έχει πάρει αδικαιολόγητα ανεξέλεγκτες διαστάσεις και ότι πρόκειται για μια συνηθισμένη περίπτωση συμπλοκής, η οποία θα έπρεπε να ήταν – κατά την δήλωση του – υπόθεση ενός μονομελούς Πλημμελειοδικείου.

Πρόσθεσε δε, ότι ο 38χρονος δέχθηκε επίθεση από έναν εκ των Γερμανών, ο οποίος είναι μποξέρ. Μάλιστα ο 38χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι τον χτύπησε στη μύτη και του προκάλεσε ζημιά στο διάφραγμα, ενώ κατέθεσε και σχετική ιατρική γνωμάτευση. Υπενθυμίζεται ότι οι δυο κατηγορούμενοι δίνουν μια διαφορετική εκδοχή για το περιστατικό.

Με Καλάσνικοφ «πόζαρε» στα social media ένας από τους δράστες

Τρεις μέρες μετά την δημοσιοποίηση του συμβάντος, οι τοπικές Αρχές άσκησαν μεγάλη πίεση σε μέλη της οικογένειας ενός εκ των δραστών που διαμένουν στο χωριό Άλφα στον Μυλοπόταμο καθώς σε διαφορετική περίπτωση - όπως τους διεμήνυσαν- θα αναγκάζονταν να μπουν στο χωριό και να ψάξουν για εκείνους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι υπήρχε ισχυρή αστυνομική παρουσία από νωρίς χθες το πρωί σε πολλά χωριά του Μυλοποτάμου και ειδικότερα στις περιοχές των δυο δραστών. Χθες ενημερώθηκαν και οι δικηγόροι τους για τις κατηγορίες που βαραίνουν τους δυο δράστες. Ο 38χρονος οδηγός του αγροτικού οχήματος πατέρας πέντε παιδιών κατηγορείται για βαριά σκοπούμενες σωματικές βλάβες και ο 36χρονος συνοδηγός για απλή σωματική βλάβη.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο 36χρονος φωτογραφιζόταν με Καλάσνικοφ στο Facebook επιδεικνύοντας βαρύ οπλισμό που φέρεται να είχε στη διάθεση του, ενώ φέρεται να έχει εκτίσει ποινή για καλλιέργεια ινδικής κάνναβης στο πρόσφατο παρελθόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ