ΕΛ.ΑΣ: Πως δρούσε η εγκληματική οργάνωση που προωθούσε παράνομα αλλοδαπούς σε άλλες χώρες

ΕΛ.ΑΣ: Πως δρούσε η εγκληματική οργάνωση που προωθούσε παράνομα αλλοδαπούς σε άλλες χώρες

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της Δευτέρας, σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας, έξι αλλοδαποί ως μέλη της σπείρας.

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείτο στη διευκόλυνση παράνομης εξόδου αλλοδαπών από τη χώρα μας προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της Δευτέρας, σε διάφορα σημεία του κέντρου της Αθήνας, έξι αλλοδαποί ως μέλη της σπείρας, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό. Ταυτοποιήθηκε και αναζητείται και άλλος αλλοδαπός μέλος της οργάνωσης, ενώ στο πλαίσιο της επιχείρησης συνελήφθη και αλλοδαπός για παραβάσεις του Κώδικα Μετανάστευσης και της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι τουλάχιστον από τον περασμένο Απρίλιο, συγκρότησαν επιχειρησιακά δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική οργάνωση, με σκοπό τη δραστηριοποίησή τους στη διευκόλυνση παράνομης εξόδου αλλοδαπών από την Ελλάδα προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Ειδικότερα, αφού εντόπιζαν σε περιοχές του κέντρου Αθηνών αλλοδαπούς, τους οδηγούσαν σε καταστήματα, ώστε να προμηθεύονται ενδυμασία που να παραπέμπει όσο το δυνατόν περισσότερο στο προφίλ Ευρωπαίου επιβάτη, καθώς και σε διάφορα κομμωτήρια - κουρεία για τον ίδιο λόγο.

Στη συνέχεια παραλάμβαναν μέσω διαδικτυακών εφαρμογών φωτογραφία τους, τύπου διαβατηρίου, προκειμένου να καταρτισθεί ταξιδιωτικό έγγραφο, το οποίο θα παρέδιδαν στους υπό διακίνηση αλλοδαπούς.

Τους εν λόγω αλλοδαπούς τους συνόδευαν στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, όπου και τους καθοδηγούσαν έως και την επιβίβασή τους σε αεροσκάφη πτήσεων προς ευρωπαϊκούς προορισμούς.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα εξιχνιάστηκαν οκτώ απόπειρες παράνομης εξόδου από τη χώρα μας, κατά τις οποίες μέλη της εγκληματικής οργάνωσης συνόδευαν και διευκόλυναν τους υπό διακίνηση αλλοδαπούς.

Σε έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων, σε κατάστημα, καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 244 ταξιδιωτικά έγγραφα διαφόρων χωρών, εκ των οποίων τα 22 πλαστά και τα 222 γνήσια, φορητός Η/Υ, 15 κινητά τηλέφωνα, 8.790 ευρώ, 910 λίρες Αιγύπτου, 9 φωτογραφίες τύπου διαβατηρίου, δύο τετράδια σημειώσεων με παραγγελίες ταξιδιωτικών εγγράφων, πλήθος δίφυλλων πλαστικοποίησης διαφόρων μεγεθών για την παραποίηση των προσωπικών δεδομένων ταξιδιωτικών εγγράφων ή την κατασκευή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, συσκευή φωτισμού UV για τον έλεγχο γνησιότητας εγγράφων, δύο συσκευές κοπής φωτογραφιών και εγγράφων, 21 θήκες διαβατηρίων.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ