Πέτρος Φιλιππίδης: Κεκλεισμένων των θυρών θα καταθέσουν οι δύο από τις τρεις καταγγέλουσες

Πέτρος Φιλιππίδης: Κεκλεισμένων των θυρών θα καταθέσουν οι δύο από τις τρεις καταγγέλουσες

Ομόφωνα δεκτό έγινε το αίτημα να καταθέσουν οι δύο από τις τρεις καταγγέλλουσες, κεκλεισμένων των θυρών

Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη ανάμεσα σε υπεράσπιση και πολιτική αγωγή, ενώ διακόπηκε προσωρινά η συνεδρίαση για να μην συνεχιστεί η αντιπαράθεση.

Το δικαστήριο ομόφωνα έκανε δεκτό το αίτημα να καταθέσουν οι δύο καταγγέλλουσες κατά του Πέτρου Φιλιππίδη, κεκλεισμένων των θυρών

Αναφερόμενη στο σκεπτικό της απόφασης η Πρόεδρος είπε: «Πληρούνται οι προϋποθέσεις του νόμου για να γίνει δεκτό το αίτημα. Το δικαστήριο κρίνει ότι, ως είθισται, η διεξαγωγή της δίκης κεκλεισμένων θα βοηθήσει τις καταγγέλλουσες να μιλήσουν πιο άνετα».

Η εισαγγελέας νωρίτερα είχε ζητήσει να απορριφθεί το αίτημα

Νωρίτερα , η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει να απορριφθεί το αίτημα για κεκλεισμένων των θυρών κατάθεση των δύο καταγγελλουσών, λέγοντας ότι «δεν θα προκαλέσει επιπλέον ψυχική ταλαιπωρία, επειδή έχει δημοσιοποιηθεί το περιεχόμενο των καταγγελιών».

Η εισαγγελική λειτουργός ανέπτυξε το σκεπτικό της, επισημαίνοντας ότι: «πρέπει να υπάρξει στάθμιση συμφερόντων. Δηλαδή, η αρχή της δημοσιότητας της δίκης, αλλά και η δυνατότητα κάμψης της δημοσιότητας λόγω ειδικών λόγων πχ διασυρμός θύματος ή η αποφυγή περαιτέρω τραυματισμού του θύματος. Η παρούσα δίκη έχει μια ιδιαιτερότητα. Καλώς ή κακώς οι καταγγελίες έχουν δημοσιοποιηθεί. Επομένως, η τήρηση της δημοσιότητας κρίνω ότι δεν θα τις επιβαρύνει περαιτέρω.
Δεν θα προκαλέσει επιπλέον ψυχική ταλαιπωρία επειδή έχει δημοσιοποιηθεί το περιεχόμενο των καταγγελιών. Να απορριφθεί το αίτημα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ