Δήμος Γλυφάδας: Θα διαθέσει δωρεάν ξυλεία στους δημότες του λόγω του χιονιά

Δήμος Γλυφάδας: Θα διαθέσει δωρεάν ξυλεία στους δημότες του λόγω του χιονιά

Έναν τεράστιο όγκο σπασμένων δέντρων και κλαδιών άφησε πίσω του ο χιονιάς της περασμένης εβδομάδας και στον Δήμο Γλυφάδας αποφάσισαν να το εκμεταλλευτούν προς όφελος των δημοτών.

Η περισυλλογή έχει ολοκληρωθεί και τώρα προχωρά ο τεμαχισμός, ώστε να καταστεί δυνατή στη συνέχεια η δωρεάν διανομή της ξυλείας στα νοικοκυριά της πόλης για τα τζάκια τους.

«Τι να κάνουμε με τα πολλά δέντρα και κλαδιά που μαζέψαμε από τους δρόμους και τα πεζοδρόμια της Γλυφάδας, αφού τα έριξε η σφοδρή κακοκαιρία της περασμένης εβδομάδας;», αναρωτήθηκε ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου και αμέσως μετά εξηγεί:

«Αντί να τα πετάξουμε σ' έναν τεμαχιστή, επιλέγουμε την πιο ουσιαστική και χρήσιμη λύση. Όλα τα δέντρα και κλαδιά ήδη τεμαχίζονται, με ευθύνη του δήμου μας και θα διανεμηθούν δωρεάν ως ξυλεία στους δημότες και κατοίκους της πόλης μας, για να ζεστάνουν τα σπίτια τους τις κρύες ημέρες, που έχει ακόμα αυτός ο χειμώνας. Όποιος δημότης ή κάτοικος της πόλης μας επιθυμεί, μπορεί να συμπληρώσει την ηλεκτρονική φόρμα και στη συνέχεια θα επικοινωνήσουμε μαζί του για να παραλάβει όσα ξύλα χωράνε στο πορτ μπαγκάζ ενός επιβατικού αυτοκινήτου».

Στο τέλος ο κ. Παπανικολάου λέει: «Τα ξύλα θα διανέμονται μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων, αλλά το σχέδιο που βάλαμε μπροστά θα συνεχιστεί, με νέες διανομές, όταν έχουμε επαρκείς ποσότητες από όλα τα κλαδέματα που συγκεντρώνουμε καθημερινά σε όλη τη Γλυφάδα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ