Κλειστά σχολεία στη Φλώρινα μετά τον σεισμό των 5,3 Ρίχτερ

Κλειστά σχολεία στη Φλώρινα μετά τον σεισμό των 5,3 Ρίχτερ

Υλικές ζημιές σε κτίρια προκάλεσε η δόνηση των 5,3 βαθμών που σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα στη Φλώρινα.

Το επίκεντρο της δόνησης των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ εντοπίστηκε πολύ κοντά στην πόλη και σε εστιακό βάθος 14,1 χιλιομέτρων.

Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου Φλώρινας με απόφαση του δημάρχου λόγω της σεισμικής δόνησης που έπληξε την περιοχή, για προληπτικούς λόγους και λόγους ασφάλειας, εξαιτίας των σεισμικών δονήσεων. Κλειστά θα μείνουν τα σχολεία και στον Δήμο Πρεσπών και στον Δήμο Αμυνταίου.

Στο τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής έχουν αναφερθεί μικρές ζημιές στο εσωτερικό διαμερισμάτων – κυρίως στον τελευταίο όροφο πολυκατοικιών – ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο Φλώρινας Βασίλη Γιαννάκη έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές τρία μπαλκόνια διαμερισμάτων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι «μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί κάποιος τραυματισμός», ενώ ήταν καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά το θέμα των υλικών ζημιών λέγοντας ότι «δεν υπάρχει κάτι σοβαρό στην πόλη της Φλώρινας». Κλειστά θα παραμείνουν, για προληπτικούς λόγους, τα σχολεία στην ΠΕ Φλώρινας την Δευτέρα. Ο δήμαρχος Πρεσπών Παναγιώτης Πασχαλίδης σημείωσε ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη λεκάνη της Πρέσπας κι ότι μέχρι στιγμής «δεν του έχουν αναφερθεί ζημιές σε κατοικίες ή σε σταυλικές εγκαταστάσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ