Δεύτερη απόπειρα εμβολιασμού με πλαστοπροσωπία

Δεύτερη απόπειρα εμβολιασμού με πλαστοπροσωπία

Δεύτερο περιστατικό πλαστού εμβολιασμού επιχειρήθηκε στο εμβολιαστικό κέντρο της Αγίας Βαρβάρας με την Αστυνομία να ερευνά την υπόθεση .

Όπως έγινε γνωστό, ένας άνδρας εμφανίστηκε στο εμβολιαστικό κέντρο της Αγίας Βαρβάρας παρουσιάζοντας την αστυνομική ταυτότητα άλλου προσώπου. Το νοσηλευτικό προσωπικό αντιλήφθηκε ότι τα χαρακτηριστικά του άνδρα δεν έμοιαζαν με εκείνα του εικονιζόμενου ατόμου στην ταυτότητα και ειδοποίησαν τις αρχές. Την στιγμή που κλήθηκε η αστυνομία ο άγνωστος άνδρας εξαφανίστηκε αφήνοντας πίσω την ταυτότητα που παρουσίασε.

Οι αστυνομικοί που βρέθηκαν στο εμβολιαστικό κέντρο πήραν καταθέσεις από το προσωπικό ενώ προχώρησαν και σε αναζήτηση του άγνωστου άνδρα στην γύρω περιοχή. Σημειώνεται δε, ότι αργά το απόγευμα ο πραγματικός ιδιοκτήτης της ταυτότητας εμφανίστηκε στο κέντρο προσποιούμενος ότι ξέχασε τη ταυτότητα του και επέστρεψε να την πάρει. Οι αστυνομικοί ειδοποιήθηκαν ξανά από το προσωπικό και συνέλαβαν τον άνδρα ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Πριν από δύο εβδομάδες η αστυνομία συνέλαβε ένα τοξικοεξαρτημένο άτομο ο οποίος επιχείρησε να εμβολιαστεί για λογαριασμού άλλου ανθρώπου παρουσιάζοντας τη δική του ταυτότητα. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στις Αρχές είχε παραλάβει 25 ευρώ, ενώ ο πραγματικός κάτοχος της ταυτότητας είχε πει ότι την είχε χάσει και δεν γνώριζε τίποτα για το περιστατικό.

Οι Αρχές ερευνούν την ύπαρξη κυκλώματος, το οποίο, όπως όλα δείχνουν, ξεκινά από την Ομόνοια και έναντι αμοιβής απευθύνεται σε άτομα που βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια και τα εκμεταλλεύονται συμμορίες, για να εμβολιάζονται έναντι άλλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ