Δίκη ψευτογιατρού - μάρτυρας: Μου έλεγε εάν του κόψεις τη θεραπεία ο πατέρας σου θα λιώσει σα κερί

Δίκη ψευτογιατρού - μάρτυρας: Μου έλεγε εάν του κόψεις τη θεραπεία ο πατέρας σου θα λιώσει σα κερί

Για πλήρη ίαση μιλούσε σε δικηγόρο που ο πατέρας της έπασχε από καρκίνο ο αποκαλούμενος ψευτογιατρός, όπως κατέθεσε στη δίκη του που συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

"Ο πατέρας μου έπασχε από καρκίνο του παχέως εντέρου και αφού χειρουργήθηκε υποβάλλονταν μέχρι το 2016 σε χημειοθεραπείες. Έμαθα ότι μια μοναχή στο Πήλιο που έπασχε από καρκίνο παρουσίασε βελτίωση και ότι ο Κόντος ήταν γιατρός από το εξωτερικό και είχε πρωτοποριακές ιατρικές μεθόδους. Ενημερώθηκα ότι ήταν ένας γιατρός εγνωσμένου κύρους και για αυτό ήταν πεπεισμένες και οι αδελφές.

Ότι δηλαδή ήταν ένας άνθρωπος του Θεού, ο οποίος ήθελε να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του. Μου είπαν ότι είναι νευροογκολόγος - νευροχειρουργός. Ενδιαφέρθηκα για τον πατέρα μου ο οποίος μέχρι τότε ήταν απόλυτα λειτουργικός. Πρώτα ήρθα σε επαφή μαζί του τηλεφωνικά, τον ενημέρωσα για τον πατέρα μου. Φρόντισε να μου καλλιεργήσει ότι ο Θεός πάντα προνοεί και ότι εκείνος καλείται να παρέμβει στον άνθρωπο προκείμενου να επιτελέσει το έργο του Θεού", ανέφερε η μάρτυρας.

Η μάρτυρας περιέγραψε πως ο δήθεν γιατρός της παρουσίασε το διεθνές πελατολόγιο του, υποστηρίζοντας ότι έσωσε δεκάδες ζωές.

"Μου τα έλεγε όλα αυτά σταδιακά και με κάθε αφορμή μου έλεγε πόσο καλός γιατρός ήταν. Ήταν κατά των χημειοθεραπειών. Σταματήσαμε τις ιατρικές θεραπείες στον πατέρα μου και αρχίσαμε τις θεραπείες του Κόντου. Εκεί υπήρξε μια βελτίωση και αυτό λειτούργησε παραπλανητικά. Μας είπε ότι αυτά τα σκευάσματα που μας έδινε μόνο λίγοι τα έπαιρναν στον κόσμο. Μας τα έδινε ο ίδιος σε μπουκάλια.

Έλεγε ότι ήταν αποστάγματα από εξειδικευμένες ουσίες που μπορούσαν να απολαμβάνουν λίγοι. Μας έλεγε ότι τα έφερνε από την Ελβετία. Μας έδινε οδηγίες και ήταν αυστηρός. Μας έλεγε πως αν βάζαμε μια σταγονίτσα παραπάνω θα είχαμε πρόβλημα", είπε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Είστε μορφωμένη γυναίκα, δικηγόρος. Δεν σας προβλημάτισε ότι σας έλεγε "ξεκινάμε τα βότανα για να αντιμετωπίσουμε τον καρκίνο";

Μάρτυρας: Πάρα πολύ, αλλά ήταν τόσο έντονη η πειθώ του. Μου έλεγε πως "αν ακολουθήσεις ότι σου πω, όπως σώθηκε η μοναχή έτσι θα σωθεί και πατέρας σου". Μας μίλαγε για πλήρη ίαση.

Η μάρτυρας υποστήριξε ότι ο "ψευτογιατρός" έπαιρνε από εκείνη μετρητά χρήματα και επιταγές για τα βότανα αλλά και για τις ενέσεις αρτεμισήνης, οι οποίες "θα διέλυαν τους όγκους και αποτρέπει τις μεταστάσεις". Η γυναίκα περιέγραψε ότι ο πατέρας της άρχισε σταδιακά να αδυνατίζει και να κάνει εμετούς συνεχώς. "Του έλεγα ότι χειροτέρευε και μου έλεγε ότι όλα αυτά είναι αντιδράσεις για να αποβάλει τη χημεία. "Αν του κόψεις τη θεραπεία με τα αποστάγματα, ο πατέρας σου θα λιώσει σαν κερί "μου έλεγε για να μου δημιουργεί τύψεις. Σταμάτησα τις επαφές μαζί του στα τέλη του 2016, ένιωθα περίεργα έβλεπα τον πατέρα μου να λιώνει. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι δεν είναι γιατρός".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ