Πολυτεχνείο-Επέτειος:Ολοκληρώθηκε ειρηνικά αλλά με το κάψιμο της αμερικανικής σημαίας η πορεία (vid)

Πολυτεχνείο-Επέτειος:Ολοκληρώθηκε ειρηνικά αλλά με το κάψιμο της αμερικανικής σημαίας η πορεία (vid)

Χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν στην πορεία για το Πολυτεχνείο που ολοκληρώθηκε έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ...  με το κάψιμο της αμερικανικής σημαίας.

Με την πορεία προς την Αμερικανική πρεσβεία ολοκληρώθηκε ο τριήμερος εορτασμός της 48ης επετείου του Πολυτεχνείου.

Φοιτητικοί σύλλογοι με σύνθημα «48 Νοέμβρηδες μετά, η συλλογική μνήμη παραμένει ζωντανή», φορείς, κόμματα κι οργανώσεις, σωματεία και συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου μετέχουν στην πορεία. Ήδη, τα πρώτα μπλοκ πέρασαν από την αμερικανική πρεσβεία, φωνάζοντας συνθήματα κατά των ΗΠΑ, του ιμπεριαλισμού, του φασισμού και της κυβέρνησης. Έξω από την πρεσβεία βρίσκονται παραταγμένα λεωφορεία της Αστυνομίας. Νωρίτερα, διαδηλωτές τραγουδούσαν τραγούδια όπως το «Πότε θα κάνει ξαστεριά».

Η συγκέντρωση έγινε στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Νωρίτερα, η πορεία πέρασε από τη Βουλή και στην κεφαλή της, σταμάτησε έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στην πορεία μετέχουν 20.000 διαδηλωτές, συμπεριλαμβανομένου και του ΚΚΕ.

Κλειστή είναι η Βασ. Σοφίας, που ωστόσο λίγο μετά τις 19:30 αποδόθηκε στην κυκλοφορία από το ύψος του ξενοδοχείου Hilton έως την Πανεπιστημίου. Λίγο μετά τις 16:00 το μεσημέρι δόθηκε στην κυκλοφορία η οδός Πατησίων και στη συνέχεια η Σταδίου και η Πανεπιστημίου.

Διαδηλωτές του ΚΚΕ έκαψαν την αμερικανική σημαία στο τέλος της πορείας.

Πηγή: protothema.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ