Στη φυλακή οι τρεις ανήλικοι για τις ένοπλες επιθέσεις στον Κολωνό

Στη φυλακή οι τρεις ανήλικοι για τις ένοπλες επιθέσεις στον Κολωνό

Ο τέταρτος κατηγορούμενος που συνελήφθη την Τετάρτη, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί.

Τον δρόμο για τις φυλακές πήραν, αμέσως μετά τις απολογίες τους σήμερα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και στην ανακρίτρια ανηλίκων, οι τρεις ανήλικοι, που φέρονται ως μέλη συμμορίας που εξαπέλυε ένοπλες επιθέσεις σε βάρος άλλων ανηλίκων στις γειτονιές του Κολωνού και άλλες περιοχές του κέντρου της Αθήνας.

Αντίθετα, ο τέταρτος κατηγορούμενος της υπόθεσης, ηλικίας 15 ετών, ο οποίος κατηγορείται ότι μαχαίρωσε έναν 16χρονο στο προαύλιο του 1ου ΕΠΑΛ τον Οκτώβριο, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για τη Δευτέρα από την ανακρίτρια, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Οι τρεις ανήλικοι, που σήμερα προφυλακίστηκαν, κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ληστεία, σύσταση συμμορία, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών, παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία. Και οι τρεις φέρονται να έλαβαν μέρος στην επίθεση με μαχαίρι σε βάρος 16χρονου μαθητή του 1ου ΕΠΑΛ Αθηνών, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του.

Τι δήλωσε ο συνήγορος ενός εκ των τριών κατηγορούμενων

«Η διαδικασία της ανάκρισης κράτησε μιάμιση ώρα, η διάσκεψη κράτησε περίπου τέσσερις ώρες. Αυτό σημαίνει ότι υπήρξε έντονος προβληματισμός σε σχέση με τη δικονομική τύχη των κατηγορούμενων που απολογήθηκαν σήμερα» δήλωσε μετά το τέλος των απολογιών ο εκ των δικηγόρων των κατηγορουμένων, Σταύρος Γεωργόπουλος.

Και προσέθεσε: «Δεν μέμφομαι τη Δικαιοσύνη για την απόφασή της, εύχομαι η απόφαση που ελήφθη να είναι για καλό των παιδιών. Αρνούμαστε τη συμμετοχή μας στο περιστατικό, δεν θέλω να μπω μέσα σε λεπτομέρειες, φαίνεται από την αστυνομία ότι το άτομο που κρατάει το μαχαίρι είναι κάτω των 15 ετών, οπότε δεν μπορεί να προφυλακιστεί, βάσει του Ποινικού Κώδικα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ