Βαριές κατηγορίες στους τρεις ανήλικους που είχαν συστήσει συμμορία στο κέντρο της Αθήνας

Βαριές κατηγορίες στους τρεις ανήλικους που είχαν συστήσει συμμορία στο κέντρο της Αθήνας

Τρεις ανήλικοι που είχαν συστήσει συμμορία που δρούσε κυρίως στο κέντρο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα, των Σεπολίων και του Κολωνού πιάστηκαν στα δίχτυα της ΕΛΑΣ.

Οι τρεις ανήλικοι -δύο αλλοδαποί 15 και 17 ετών και ένας Έλληνας 16 ετών-, κατηγορούνται με τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης (συμμορίας), απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, ληστείας κατά συναυτουργία, απόπειρας πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του νόμου περί οπλών. Επιπλέον ο 15χρονος και ο 16χρονος κατηγορούνται για απείθεια.

Οι ανήλικοι οι οποίοι οργάνωναν τις επιθέσεις τους μέσω ομαδικής συνομιλίας σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, είχαν ως στόχο την αφαίρεση προσωπικών αντικειμένων των παθόντων όσο και την επίδειξη ισχύος και ανωτερότητας είτε με την πρόκληση σωματικών βλαβών είτε με την αφαίρεση ρούχων .

Οι επιθέσεις τους βασίζονταν πάντα στην αριθμητική τους υπεροχή προκειμένου να εξασφαλιστεί το αποτέλεσμα τους, ενώ έφεραν πάνω τους πλήθος αιχμηρών αντικειμένων, πράγμα που καθιστούσε τη δράση τους άκρως επικίνδυνη.

Από την προανακριτική έρευνα ταυτοποιήθηκαν οι κατηγορούμενοι και πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση τους σε:

-Επίθεση – απόπειρα ανθρωποκτονίας, που διαπράχθηκε σε σχολικό συγκρότημα στο κέντρο της Αθήνας, σε βάρος δύο ανηλίκων κατά την οποία τραυματίσθηκε σοβαρά από αιχμηρό αντικείμενο ένας εξ αυτών,

-περίπτωση ληστείας

- τρεις περιπτώσεις επιθέσεων σε βάρος ανήλικων κάποιες εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν στον εσωτερικό χώρο σχολικών συγκροτημάτων

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ενώ σύμφωνα με την ΕΛΑΣ έχουν ταυτοποιηθεί τέσσερα ακόμη μέλη της συμμορίας που αναζητούνται .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ