Δημόσια συγνώμη ζήτησε ο Λευτέρης Πετρούνιας

Δημόσια συγνώμη ζήτησε ο Λευτέρης Πετρούνιας

Οι δηλώσεις για σχετικά με τις καταγγελίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις και παρενοχλήσεις προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων

 

Δημόσια συγνώμη ζήτησε ο Λευτέρης Πετρούνιας μετά την θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του σχετικά με τις καταγγελίες για σεξουαλικές κακοποιήσεις και παρενοχλήσεις.
Σε τηλεοπτική του συνέντευξη είχε δηλώσεις μεταξύ άλλων: «Αν, επαναλαμβάνω, αν, υπήρξαν, γιατί δεν είμαι σίγουρος, δεν έχω δει κάτι, μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως, δεν έχω δει αθλητή που να βρίσκεται στα "φώτα" και έχει υλοποιήσει τους στόχους του να έχει τέτοιο παράπονο. Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.»
Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στο διαδίκτυο και στην κοινή γνώμη, με τον Έλληνα πρωταθλητή να προχωρά άμεσα σε διευκρινιστική τοποθέτηση, ζητώντας συγνώμη για τα λόγια του.

«Η διατύπωση του τρόπου σκέψης μου ήταν εντελώς λάθος. Νιώθω χρέος να ζητήσω ένα τεράστιο συγνώμη απ΄ όλους τους Έλληνες γι΄ αυτή τη λάθος διατύπωση της σκέψης μου», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Είμαι υπέρμαχος του κινήματος #metoo. Στηρίζω όποιον έχει υποστεί βία. Στάθηκα από την πρώτη στιγμή δίπλα στη Σοφία Μπεκατώρου. Ήμουν μαζί με την Άννα Κορακάκη στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων συμβολίζοντας την ισότητα των δύο φύλλων.

Πάνω από όλα είμαι πατέρας δύο κοριτσιών και ανησυχώ γι' αυτόν τον σάπιο κόσμο που μεγαλώνουν. Ζητώ ξανά συγνώμη, αν και έχουν απόλυτο δίκιο να με κατηγορήσουν. Καταδικάζω όμως κάθε μορφή βίας.

Εγώ το ζήτησα να βγω να ζητήσω συγνώμη γιατί όντως έκανα ένα λάθος. Ως άνθρωπος δεν είμαι τόσο ικανός όσο στους κρίκους για να εκφράσω σωστά τη σκέψη μου. Βρέθηκα μπροστά σε ένα μικρόφωνο στην εκπομπή και είχα στο μυαλό μου την ενόργανη γυμναστική σαν άθλημα. Αν κορίτσια έχουν υποστεί ψυχολογική βία είμαι δίπλα τους», ανέφερε χαρακτηριστικά στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο Πετρούνιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ