Ζερεφός για Μπάλλο: Αποσταθεροποιείται το κλίμα - Πρωτόγνωρα τα φαινόμενα

Ζερεφός για Μπάλλο: Αποσταθεροποιείται το κλίμα - Πρωτόγνωρα τα φαινόμενα

Ο ακαδημαϊκός και μέλος της Επιτροπής Μελέτης της Κλιματικής Αλλαγής, Χρήστος Ζερεφός χαρακτήρισε το κύμα κακοκαιρίας σπανιότατο φαινόμενο

Για αποσταθεροποίηση του κλίματος προειδοποίησε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο ακαδημαϊκός και μέλος της Επιτροπής Μελέτης της Κλιματικής Αλλαγής, Χρήστος Ζερεφός.

Χαρακτήρισε το κύμα κακοκαιρίας Μπάλλος, σπανιότατο φαινόμενο. «Τέτοιας έντασης βροχή έχει να πέσει εδώ και 50 χρόνια» εξήγησε.

Ο κ. Ζερεφός ανέφερε ότι έχουμε εναλλαγές από την απόλυτη ξηρασία πριν τις πυρκαγιές, στην απόλυτη υγρασία.

Τα πρωτοφανή καιρικά φαινόμενα οφείλονται στην αποσταθεροποίηση του κλίματος εξαιτίας της αλλαγής στη σύσταση της ατμόσφαιρας δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Στην Αττική, στη λεκάνη του Κηφισού που αρχίζει από το Κρυονέρι, τις Αχαρνές και περιλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα του λεκανοπεδίου, έπεσαν χθες 30 εκατ. τόνοι νερού» υπογράμμισε από πλευράς του στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής διαχείρισης φυσικών καταστροφών Ευθύμιος Λέκκας.

Όπως σημείωσε, πρέπει να ξεχάσουμε ό,τι ξέραμε μέχρι σήμερα. «Είναι πρωτόγνωρα τα φαινόμενα, αναλωνόμαστε στο ποιος φταίει ποιος όχι, και εκεί εξαντλείται η δυναμική μας... Είμαστε σε νέα φάση, σε φάση κλιματικής κρίσης, χρειάζονται νέες δομές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ