Ποινική δίωξη στον 33χρονο δραπέτη και σε 34χρονη για τη ληστεία τράπεζας στη Μητροπόλεως

Ποινική δίωξη στον 33χρονο δραπέτη και σε 34χρονη για τη ληστεία τράπεζας στη Μητροπόλεως

Βαρύς οπλισμός και ποσότητα ναρκωτικών βρέθηκε σε οικία που διατηρούσε ο 33χρονος δραπέτης με το «πλούσιο» ποινικό παρελθόν και η 34χρονη συνεργός του - Αναζητείται ένα ακόμη άτομο

Ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος του 33χρονου δραπέτη των φυλακών και γνωστού αντιεξουσιαστή, ο οποίος συνελήφθη χθες από την αντιτρομοκρατική για τη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Μητροπόλεως και για άλλες ληστείες, καθώς και σε βάρος της 34χρονης γυναίκας η οποία συνελήφθη μαζί του.

Παράλληλα, ποινική δίωξη για σειρά κακουργηματικών και πλημμεληματικών πράξεων ασκήθηκε και σε βάρος του δεύτερου ληστή-συνεργού του, για τον οποίο έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Ο 33χρονος συνελήφθη τόσο για τη ληστεία στο υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Μητροπόλεως, όσο και για άλλες δύο ληστείες σε υποκατάστημα της Μεταμόρφωσης την 18η Αυγούστου και σε τράπεζα στη Νέα Ιωνία στις 2 Σεπτεμβρίου.

Η ποινική δίωξη αφορά στα κακουργήματα της ληστείας από κοινού και κατά συρροή, της συνέργειας σε ληστεία, της διακεκριμένης οπλοφορίας κατ΄εξακολούθηση και της αγοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών από κοινού, αλλά και στα πλημμελήματα της οπλοφορίας κατ' εξακολούθηση, της άρνησης υποβολής σε δακτυλοσκόπηση, της οπλοκατοχής κατά συναυτουργία, της υπόθαλψης και της βίας κατά υπαλλήλων.

Η 34χρονη αντιμετωπίζει τα κακουργήματα της διακεκριμένης οπλοφορίας άπαξ και της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και τα πλημμελήματα της υπόθαλψης, της οπλοφορίας άπαξ και της οπλοκατοχής κατά συναυτουργία.

Και οι δύο παραπέμφθηκαν ενώπιον του ανακριτή από τον οποίο πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή.

Βαρύς οπλισμός και ποσότητες ναρκωτικών στην κατοχή των κατηγορούμενων

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛ.ΑΣ., στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, από την κατοχή τους και σε οικία, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πολεμικό τυφέκιο (καλάσνικοφ) με γεμιστήρα και 26 φυσίγγια, 19 φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου, δύο πιστόλια με γεμιστήρες που περιείχαν 11 και 14 φυσίγγια αντίστοιχα, τρεις γεμιστήρες πιστολιού και 28 φυσίγγια, περίστροφο με 6 φυσίγγια, ταχυγεμιστήρας περιστρόφου και 141 φυσίγγια, νάιλον συσκευασία με ηρωίνη βάρους 36,67 γραμμαρίων, κινητά τηλέφωνα, κάρτες sim , χρήματα και ιδιόχειρες σημειώσεις.

Ο 33χρονος από τις 2 Αυγούστου παραβίασε τους όρους χορήγησης τακτικής άδειας απουσίας από κατάστημα κράτησης, όπου εξέτιε πολυετή ποινή φυλάκισης (46 ετών και 5 μηνών) και αναζητείτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ