Συνελήφθη ο δράστης της ληστείας σε τράπεζα στη Μητροπόλεως - Δραπέτης με βαρύ ποινικό μητρώο

Συνελήφθη ο δράστης της ληστείας σε τράπεζα στη Μητροπόλεως - Δραπέτης με βαρύ ποινικό μητρώο

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας, που είχε στην κατοχή του πυροβόλο τύπου Καλάσνικοφ, προέβαλλε αντίσταση κατά τη διάρκεια της σύλληψης του.

Συνελήφθη ο δράστης της ληστείας που πραγματοποιήθηκε στις 14 Σεπτεμβρίου στο υποκατάστημα τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας και συγκεκριμένα στην οδό Μητροπόλεως.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι συνελήφθη στην οδό Κατεχάκη και φέρεται να προέβαλλε αρχικά αντίσταση στη σύλληψή του, αλλά τελικώς οι αστυνομικοί κατάφεραν να του περάσουν χειροπέδες.

ΕΛΑΣ: Αυτός είναι ο βασικός ύποπτος για την ληστεία σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι ο δράστης, ηλικίας 33 ετών, είχε πάνω του ένα πυροβόλο όπλο τύπου Καλάσνικοφ. Ένα τέτοιο όπλο είχε χρησιμοποιηθεί και στη ληστεία.

Υπενθυμίζεται ότι τη συγκεκριμένη ληστεία την είχαν διαπράξει δύο άτομα. Οι δράστες είχαν μπει στο τραπεζικό κατάστημα στο κεντρικό σημείο της Αθήνας μέρα - μεσημέρι χρησιμοποιώντας βαρύ οπλισμό και χειρουργικές μάσκες προστασίας από τον κορονοϊό για να καλύψουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

«Γνωστός» στις αρχές και δραπέτης των φυλακών

Ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ανέφεραν πως ο 33χρονος συλληφθείς ήταν δραπέτης των φυλακών, από το περασμένο καλοκαίρι.

Εξέτιε ποινή κάθειρξης 43 ετών για ληστείες και δεν επέστρεψε μετά από πενθήμερη άδεια.

Εκτός από τη ληστεία στη Μητροπόλεως, ο βαρυποινίτης ληστής φέρεται ν΄ εμπλέκεται σε άλλες δύο ληστείες υποκαταστημάτων τραπεζών, τον περασμένο Αύγουστο και - σύμφωνα με την αστυνομία - να έχει επαφές με τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Συγκεκριμένα. στις 3 Αυγούστου, είχε πάρει για 4η φορά άδεια από τις φυλακες Λάρισας όπου ήταν έγκλειστός και 15 ημέρες μετά, στις 18 Αυγούστου, συμμετείχε σε ένοπλη ληστεία τράπεζας στη Μεταμόρφωση, όπου απειλούσε τον υπάλληλο κρατώντας ένα υποπολυβόλο ΜΡ5.

Στις 14 Σεπτεμβρίου, μαζί με τους συνεργούς του ακινητοποίησε με "βαρύ" οπλισμό υπαλλήλους και πελάτες της τράπεζας αποσπώντας το ποσό των 13.000 ευρώ.

Στη συνέχεια διέφυγαν πεζή στο κέντρο της Αθήνας. Για την υπόθεση ενημερώθηκε και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία που εξετάζει αν η ενέργεια ενδεχομένως σχετίζεται με καταζητούμενα άτομα που δρουν με στόχο την ενίσχυση του αποκαλούμενου "επαναστατικού ταμείου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ