ΕΛΑΣ: Τέσσερις συλλήψεις για την δολοφονική επίθεση σε 32χρονο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας

ΕΛΑΣ: Τέσσερις συλλήψεις για την δολοφονική επίθεση σε 32χρονο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας

Για την υπόθεση συνελήφθησαν ένας αλλοδαπός και τρεις Έλληνες οι οποίοι αντιστάθηκαν σθεναρά ενώ ένας εξ αυτών επιχείρησε να κάνει χρήση πιστολιού, χωρίς όμως να το καταφέρει.

Η ΕΛ.ΑΣ έδωσε σήμερα λεπτομέρειες για την εξιχνίαση, από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, της ένοπλης επίθεσης σε βάρος 32χρονου, μεσημβρινές ώρες της 9ης Σεπτεμβρίου επί της Λ. Αλεξάνδρας 117 στην Αθήνα.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες, σε ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις σε Γλυφάδα, Μαρούσι και Ζωγράφου τρεις Έλληνες κι ένας αλλοδαπός.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας στο πλαίσιο εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και της βίας κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Επιπλέον, κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία άλλων δύο Ελλήνων οι οποίο περιλαμβάνονται στη σχετική δικογραφία ως συνεργοί των συλληφθέντων, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο δράστες.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κατά τη σύλληψή τους οι τρεις Έλληνες αντιστάθηκαν σθεναρά στις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ ένας εξ αυτών επιχείρησε να κάνει χρήση πιστολιού, χωρίς όμως να το καταφέρει.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν τρία πιστόλια με τρεις γεμιστήρες, αεροβόλο πιστόλι με αμπούλες προωθητικού αερίου, δύο μαχαίρια, μεταλλικό ρόπαλο, πέντε κινητά τηλέφωνα, καθώς και δύο αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτα που είχαν χρησιμοποιηθεί ως μέσα μετάβασης και διαφυγής.

Οι συλληφθέντες, που έχουν κατηγορηθεί στο παρελθόν για πλήθος αδικημάτων, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ