Φρίκη στη Ρόδο: Πίεζε τη σύζυγο του να έρθει σε επαφή με τον σκύλο

Φρίκη στη Ρόδο: Πίεζε τη σύζυγο του να έρθει σε επαφή με τον σκύλο

Η φρικιαστική υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας θα εξεταστεί στις 11 Οκτωβρίου στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου κατηγορούμενος για απόπειρα βιασμού κατ’ εξακολούθηση, για ενδοοικογενειακή απλή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση, για απειλή σε βάρος συζύγου κατ’ εξακολούθηση και για παράνομη κατακράτηση, θα καθίσει την 11η Οκτωβρίου 2021 ένας 57χρονος ημεδαπός, κάτοικος σε νησί του Βορείου συγκροτήματος των Δωδεκανήσων.

Πρόκειται για μια φρικιαστική υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας που εισάγεται για πρώτη φορά στο ακροατήριο του λαϊκού δικαστηρίου.

Η σε βάρος του κατηγορούμενου ποινική δίωξη ασκήθηκε κατόπιν προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Καλύμνου μετά την υποβολή εκθέσεως της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής Ροδόπης προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Ροδόπης, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία της Κω.

Ο κατηγορούμενος έχει αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του κάθε πρώτη και δέκατη πέμπτη ημέρα εκάστου μηνός.

Το ιστορικό της υπόθεσης φέρεται να έχει ως εξής:

Η εγκαλούσα, αφού γνώρισε τον κατηγορούμενο, στην ηλικία των δεκαοκτώ ετών, άρχισε να συγκατοικεί μαζί του περίπου από το έτος 2001, ενώ τέλεσε μαζί του γάμο το 2014. Από το γάμο τους απέκτησαν δύο τέκνα.

Δεδομένου ότι ο κατηγορούμενος συνήθιζε να διατηρεί παράλληλα ερωτικές σχέσεις, η εγκαλούσα αισθανόμενη μοναξιά προέβη στη σύναψη σύντομης ερωτικής σχέσης με έτερο πρόσωπο, η οποία διήρκεσε ενάμισι μήνα.

Καταλαμβανόμενη από τύψεις αποφάσισε να εκμυστηρευτεί στον σύζυγό της την εξωσυζυγική της σχέση.

Στην είδηση ότι η σύζυγός του διατηρούσε παράλληλη σχέση, ο κατηγορούμενος, από το έτος 2009 και εντεύθεν, άρχισε να γίνεται βίαιος, ασκώντας συστηματικά στην εγκαλούσα ψυχολογική, σωματική και σεξουαλική βία.

Φέρεται συγκεκριμένα να τη χτυπούσε με γροθιές στο κεφάλι, να τη δάγκωνε και να την κλείδωνε εντός της οικίας τους, θέτοντάς την συνέχεια υπό περιορισμό.
Για να την τιμωρήσει επειδή είχε παράλληλη σχέση, επιχειρούσε επανειλημμένως να την εξαναγκάσει να προβεί, παρά τη θέλησή της, σε σεξουαλικές πράξεις με έναν σκύλο ράτσας ροντβάιλερ, ιδιοκτησίας του, πλην όμως, δεν κατόρθωνε να επιτύχει το εγκληματικό του σχέδιο, καθότι η εγκαλούσα προέβαλλε σθεναρή αντίσταση, συνέπεια της οποίας την χτυπούσε με σφοδρότητα λέγοντάς της «με τον άλλον τα έκανες, τώρα δεν σου αρέσει», «ο σκύλος είναι καλύτερος από τον νεαρό με τον οποίο είχες έρθει σε ερωτική επαφή».

Επιπλέον όταν μία ημέρα επέστρεψαν από τον πνευματικό τους, τον οποίο επισκέφθηκαν προκειμένου να εξομολογηθούν, μόλις η εγκαλούσα ξεκίνησε να καπνίζει, ο κατηγορούμενος φέρεται να της κατάφερε γροθιά και να την έπιασε με βιαιότητα από τον λαιμό.

Το περιστατικό αντιλήφθηκε ο αδελφός του ο οποίος αφού εισήλθε ανάμεσα στο ζευγάρι τον απέτρεψε από το να χτυπήσει την εγκαλούσα.

Αφού ο κατηγορούμενος κατάφερε, εξαιτίας του ανωτέρω περιστατικού, να διώξει οριστικά τον αδελφό του από το ισόγειο της οικίας τους, απειλούσε συστηματικά την εγκαλούσα ότι θα έρθει μία ημέρα κρατώντας ένα ξύλο και θα την σκοτώσει, καθότι έφυγε οριστικά ο «προστάτης» της από την οικοδομή.

Συνεπεία τούτου, η εγκαλούσα τον Απρίλιο του 2017 εγκατέλειψε την συζυγική στέγη παίρνοντας μαζί της τα ανήλικα παιδιά τους.

Τα ανωτέρω επιβεβαιώνονται και από αναφορά επιμελήτριας Ανηλίκων και Κοινωνικής Αρωγής της Υπηρεσίας Επιμελητών Ανηλίκων και Κοινωνικής Αγωγής Ροδόπης, όπου περιγράφονται κατά τρόπο λεπτομερή οι πράξεις ψυχολογικής, σωματικής και σεξουαλικής βίας που ελάμβαναν χώρα σε βάρος της εγκαλούσας από τον κατηγορούμενο, από το έτος 2009 και εντεύθεν, καθώς και από κοινωνική έκθεση του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, όπου επισημαίνεται η δυσάρεστη τροπή και εξέλιξη του γάμου της με τον κατηγορούμενο λόγω των εξακολουθητικών εντάσεων και αντιδικιών.

Ο κατηγορούμενος απολογούμενος ενώπιον του ανακριτή αρνήθηκε κατηγορηματικά τις αποδιδόμενες σε εκείνον κατηγορίες, ισχυριζόμενος ότι δεν χτυπούσε την εγκαλούσα όσο συγκατοικούσαν, ότι μία φορά μόνο της κατάφερε ραπίσματα στο πρόσωπο, ήτοι όταν του αποκάλυψε την σχέση της με τον νεαρό άνδρα, ότι ουδέποτε τη χτύπησε όταν αθέτησε τη συμφωνία της να μην καπνίζει, ότι ουδέποτε την απείλησε όταν έφυγε ο αδελφός του από το ισόγειο του διαμερίσματος όπου διέμενε ότι δεν θα υπήρχε κάποιος να την προστατεύσει, ότι ουδέποτε την απείλησε ότι θα φέρει ξύλο για να την σκοτώσει, ότι τα περιστατικά με το σκύλο ουδέποτε έλαβαν χώρα αλλά αποτελούν αποκυήματα της φαντασίας της προκειμένου να ασκήσει πίεση για την έκδοση διαζυγίου.

Πηγή:dimokratiki.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ