Γλυκά Νερά: Στο μικροσκόπιο τα κινητά - Συνεδριάζει σήμερα η Εισαγγελία Ανηλίκων για την επιμέλεια

Γλυκά Νερά: Στο μικροσκόπιο τα κινητά - Συνεδριάζει σήμερα η Εισαγγελία Ανηλίκων για την επιμέλεια

Τα κινητά τηλέφωνα του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και της Καρολάιν ενδέχεται να αποκαλύψουν άγνωστες πτυχές του αποτρόπαιου εγκλήματος σύμφωνα με τις αρχές

Η προσπάθεια εξιχνίασης του στυγερού εγκλήματος στα Γλυκά Νερά που έχει συγκολονίσει την χώρα συνεχίζεται. Oι αρχές αυτή τη στιγμή έχουν στρέψει την προσοχή τους στα κινητά τηλέφωνα του καθ' ομολογίαν δολοφόνου και της Καρολάιν, διερευνώντας την ψηφιακή τους δραστηριότητα.

Από τα μέχρι στιγμής ευρήματα σύμφωνα με τον Σκάι προκύπτει ότι το ζευγάρι αντάλλαξε πάρα πολλά μηνύματα εν μέσω της διαμάχης που είχαν το βράδυ του εγκλήματος. Στο ιστορικό αναζήτησης της Καρολάιν εντοπίστηκαν τρεις περιηγήσεις για εύρεση δωματίου ξενοδοχείου.

Από την εξέταση του κινητού του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου φάνηκε πως έβλεπε μερικά χιουμοριστικά βιντεάκια.

Η ψηφιακή διερεύνηση των τηλεφώνων δεν έχει προς το παρόν ολοκληρωθεί και στην περίπτωση που προκύψει κάτι σημαντικό θα ενημερωθούν οι εισαγγελικοί λειτουργοί και κυρίως ο ανακριτής.

Εν τω μεταξύ, συνεδριάζει σήμερα η Εισαγγελία Ανηλίκων για το μέλλον της μικρής Λυδίας, της κόρης της αδικοχαμένης Καρολάιν, που βρήκε το θάνατο από τα χέρια του συζύγου της στα Γλυκά Νερά.

Η Εισαγγελία Ανηλίκων, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, βάσει του άρθρου 1532 του Αστικού Κώδικα, θα αναθέσει προσωρινά την επιμέλεια του παιδιού, είτε στους συγγενείς της Καρολάιν στην Αλόννησο, είτε στην οικογένεια του κατηγορούμενου πιλότου στα Γλυκά Νερά, αφού προχώρησε σε διενέργεια έρευνας ώστε οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες να καταλήξουν στο ποιο από τα δύο περιβάλλοντα είναι καταλληλότερο για το μωρό.

Το άρθρο 1532 του Αστικού Κώδικα ορίζει ότι σε εξαιρετικά επείγουσες περιπτώσεις ο εισαγγελέας διατάσσει κάθε πρόσφορο μέτρο προς διασφάλιση του συμφέροντος και προστασίας του τέκνου "μέχρι την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου, στο οποίο πρέπει να απευθύνεται εντός 90 ημερών, με δυνατότητα παράτασης της προθεσμίας αυτής κατά 90 επιπλέον ημέρες".

Παράλληλα, εντός της ημέρας αναμένεται να υποβάλλει αίτημα προς την Εισαγγελία Ανηλίκων ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν, Θανάσης Χαρμάνης, προκειμένου να αναλάβει εκείνη την επιμέλεια της μικρής Λυδίας και να μεταφερθεί στην Αλόννησο.

Αυτό ξεκαθάρισε με δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, αναφέροντας πως η οικογένεια της Καρολάιν θα διεκδικήσει την αποκλειστική επιμέλεια του παιδιού εάν τελικά δεν καταλήξουν σε κάποια συναινετική λύση οι δύο οικογένειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ