Προκαταρκτική έρευνα για τις δηλώσεις του συνδικαλιστή αστυνομικού Σταύρου Μπαλάσκα

Προκαταρκτική έρευνα για τις δηλώσεις του συνδικαλιστή αστυνομικού Σταύρου Μπαλάσκα

Οι πρόσφατες δηλώσεις του συνδικαλιστή της ΠΟΑΣΥ προκάλεσαν την οργή των δικαστικών - ΕΔΕ διέταξε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας για τις δηλώσεις του συνδικαλιστή της ΠΟΑΣΥ, αστυνομικού, Σταύρου Μπαλάσκα.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Μπαλάσκας σε δηλώσεις του έκανε λόγο για παραδικαστικό κύκλωμα, ενώ ανέφερε «η αστυνομία συλλαμβάνει και η Δικαιοσύνη αφήνει ελεύθερους τους εγκληματίες», πυροδοτώντας τις έντονες αντιδράσεις των δικαστικών.

Τις σχετικές δηλώσεις του κ. Μπαλάσκα διαβίβασε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και ο αντεισαγγελέας υπηρεσία του Αρείου Πάγου αφού μελέτησε τα δημοσιεύματα κ.λπ., έδωσε παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας.

Προηγήθηκε η έντονη αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων η οποία σε ανακοίνωση της τόνιζε: «Οι απαράδεκτες καταγγελίες εκπροσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας περί παραδικαστικών κυκλωμάτων και διεφθαρμένων δικαστικών, όσο δεν στηρίζονται σε συγκεκριμένα στοιχεία, αποτελούν επιβεβαίωση της διαρκούς κατάπτωσης του δημόσιου λόγου ο οποίος έχει υποκατασταθεί από συνθήματα και συκοφαντίες αγαπημένων καλεσμένων των Media.Η ανεύθυνη χυδαιότητα τέτοιων εκπροσώπων της Αστυνομίας έχει ως όριο την αναζήτηση των ποινικών και πειθαρχικών ευθυνών τους».

Επίσης, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ήδη έχει διατάξει την διενέργεια ένορκης διοικητικής έρευνας σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Μπαλάσκα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ