Ένοχοι οι τρεις ανήλικοι για το έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα - Ηθική αυτουργός η 15χρονη κόρη

Ένοχοι οι τρεις ανήλικοι για το έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα - Ηθική αυτουργός η 15χρονη κόρη

Κανένα ελαφρυντικό στους κατηγορούμενους και ποινή οκτώ ετών κάθειρξης για την άγρια δολοφονία της 50χρονης.

Σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων, ένοχοι κρίθηκαν οι τρεις ανήλικοι για το έγκλημα στην Αγία Βαρβάρα με θύμα 50χρονη γυναίκα.

Να σημειωθεί ότι στους κατηγορούμενους επιβλήθηκε ποινή οκτώ ετών, δεν τους αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, ενώ το δικαστήριο έκρινε την 15χρονη κόρη του θύματος ως ηθική αυτουργό της άγριας δολοφονίας. Η δίκη έγινε κεκλεισμένων των θυρών, καθώς οι κατηγορούμενοι είναι ανήλικοι, αφού και οι συνεργοί της 15χρονης είναι 16 και 17νετών αντίστοιχα.

«Καταπέλτης» η εισαγγελέας

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εισαγγελέας ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι οι τρεις ανήλικοι όπως κατηγορούνται, σημειώνοντας ότι πρόκειται για ένα από τα πιο συγκλονιστικά εγκλήματα που έχουν συμβεί με τρομακτική σκληρότητα.

Υπενθυμίζεται ότι το έγκλημα συγκλόνισε την κοινωνία τον περασμένο Νοέμβριο όταν η γυναίκα είχε βρεθεί άγρια δολοφονημένη με περισσότερες από 70 μαχαιριές μέσα στο διαμέρισμα όπου διέμενε με την 15χρονη κόρη της στην Αγία Βαρβάρα.

Συνήγορος υπεράσπισης: «Οι κατηγορούμενοι δεν έχουν κατανοήσει τι ακριβώς έχει γίνει»

Ο συνήγορος υπεράσπισης ενός εκ των κατηγορουμένων Απόστολος Λύτρας δήλωσε: «Το δικαστήριο επέβαλε τη μεγαλύτερη προβλεπόμενη ποινή παρακολούθησης από κατάστημα κράτησης ανηλίκων με τη συνδρομή να παρακολουθούν οι ανήλικοι ειδικό ψυχολόγο. Θεωρώ ότι δεν έχουν συνειδητοποιήσει ακριβώς τι έχει συμβεί. Ο ένας κατηγορούσε τον άλλον για το ποιος έκανε την πράξη. Δεν δόθηκε καμία απάντηση στο δικαστήριο ποιος ήταν ο λόγος που οδήγησε στο έγκλημα. Σύμφωνα με την προδικασία η 15χρονη είχε υποστηρίξει ότι η μητέρα της δεν της φερόταν καλά, όμως αυτός ο ισχυρισμός δεν αποδείχτηκε στο δικαστήριο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ