Πασχαλινό τραπέζι: Τα μυστικά για να φας χωρίς τύψεις και κιλά

Πασχαλινό τραπέζι: Τα μυστικά για να φας χωρίς τύψεις και κιλά

           Πώς μπορούμε να γευτούμε όλες τις παραδοσιακά φαγητά του Πάσχα χωρίς να πάρουμε κιλά;

Τα τραπέζια το βράδυ της Ανάστασης και την Κυριακή του Πάσχα είναι μέρος της παράδοσής μας και όπως είναι λογικό, θέλουμε να τα απολαμβάνουμε κάθε χρόνο. Συνήθως όμως, η υπερκατανάλωση φαγητού αυτές τις ημέρες ακολουθείται από αυξημένη ένδειξη στη ζυγαριά τις επόμενες.

Πώς μπορούμε να γευτούμε όλες τις παραδοσιακά φαγητά του Πάσχα χωρίς να πάρουμε κιλά;

Μαγειρίτσα: Μπορούμε να την απολαύσουμε το βράδυ της Ανάστασης σύμφωνα με την παράδοση.
Αν θέλουμε μια πιο light εκδοχή της, μπορούμε να αφαιρέσουμε κάποιους κρόκους αυγών και να την εμπλουτίσουμε με περισσότερα λαχανικά
Αρνί Vs. Κατσίκι: Ανάμεσα σε αυτά τα δύο κρέατα του πασχαλινού τραπεζιού, είναι προτιμότερο να επιλέξουμε κατσίκι αντί για αρνί, που περιέχει λιγότερο λίπος.
Ακόμα και αν προτιμήσουμε αρνί, προσπαθούμε να καταναλώσουμε μια κανονική μερίδα και να αφαιρέσουμε την πέτσα και το ορατό λίπος.
Αυγά: Το βάψιμο των αυγών το Πάσχα είναι ένα αγαπημένο έθιμο. Τα αυγά αποτελούν μια πολύ θρεπτική τροφή, όμως χρειάζεται προσοχή σχετικά με την ποσότητα που καταναλώνουμε αυτές τις ημέρες, ειδικά αν το γεύμα μας είναι ήδη πλούσιο σε κρεατικά και αυγά.
Τσουρέκι: Το παραδοσιακό γλυκό του Πάσχα δεν γίνεται να λείπει από το μενού μας.
Μπορούμε να το καταναλώσουμε ως πρωινό ή απογευματινό σνακ, επιλέγοντας για παράδειγμα, μια φέτα τσουρέκι με τον καφέ ή το γάλα μας
Σοκολατένια αυγά και πασχαλινά κουλουράκια: Τα πασχαλινά αυτά γλυκά δυστυχώς, είναι πλούσια σε θερμίδες, αλλά αν μας αρέσουν, δεν χρειάζεται να τα στερηθούμε.
Μπορούμε να γευόμαστε καθημερινά από ένα διαφορετικό γλυκό, ώστε να απολαύσουμε όλα όσα μας αρέσουν χωρίς στερήσεις και υπερβολές.

Από petros-syrigos.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ